post

Международен детски хакатон за създаване на компютърни игри: Kids Game Jam #TogetherWeWin!

Kids Game Jam #KGJ е международен хакатон за деца от 7 до 17-годишна възраст. Участниците сформират отбори и създават заедно уникални видео игри по предварително зададена от организаторите тема.

България ще вземе участие в #KGJ за втора поредна година. През 2018 г. 33 деца от София и Варна представиха България с 9 проекта. Два от българските отбора бяха номинирани за финала в Торино през месец май’18, а единият от тях спечели и голямата награда в категорията BEST TEAM 7-12 годишни., състезавайки се с над 340 деца от 11 страни от 5 контитента.

CoderDojo България е официален посланик на #KGJ за България, а в тазгодишното издание България ще има и представител в десткото жури – Йоан Янчев (един от победителите в миналогодишното издание).

Ето какво пишат организаторите:

“Знаем, че тази година ще сме много повече от миналата.

За целта осигурихме зала за 100 деца за основното събитие в Телерик Академия и всички нинджи от доджо клубовете в София са поканени да се включат на 26 и 27 януари 2019 г. от 11 ч. до 17 ч., в Телерик Академия.

Регистрацията на деца участници е отворена до 20 януари 2019 г. на goo.gl/eX3vrc

Всички ментори от София, които искат да се включат и да напътстват децата, могат да се регистрират на goo.gl/39g27u

А за всички наши приятели извън София, осигурихме възможност да се включат дистанционно като организират мини хекатон в техния град.

За целта съберете желаеещи нинджи, намерете място, където да се съберат и отговорник, който да се погрижи да се спазват правилата и да изпрати в финалната игра в срок, а ние ще сме на линия през цялото време.

Регистрирайте своето събитие тук goo.gl/qt2swa до 20 януари 2019 г.”

Хакатонът се провежда в 2 кръга.
Първият кръг се провежда по цял свят по едно и също време (25-27 януари) на предварително определени места. По време на втория кръг заедно се събират най-добрите отбори от първия кръг. Мястото на втория кръг предстои да бъде обявено.

Kids Game Jam започва с обявяването на темата на сайта и в социалните канали в 23:59 в сряда, 24 януари. Темата е една и съща за всички участници, които имат до 24 часа за генериране на идеи и до 72 часа за разработване на видео игра. Всеки отбор се състои от минимум 3 и максимум 5 деца и се наставлява от ментор.

Категории:
Scratch – 7-12 годишни
Scratch – 12-16 годишни
Open – 7-17 годишни – игра, направена на на произволен език

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *