post

Nothing Phone (1), който едноименната компания на Карл Пей представи миналата година, се превърна в глътка свеж въздух със своя оригинален дизайн и Glyph Interface. За съжаление в света на мобилните устройства, никое от тях не остава уникално за дълго време и това беше потвърдено от самия Пей, който позира за снимка с Unihertz Luna – клонинг на Phone (1).

Устройството беше представено по време на MWC 2023 в Барселона и има LED дизайн, вдъхновен от Glyph Interface. Въпреки че оформлението не е идентично, идеята за използване на LED ленти на гърба очевидно е взаимствана от Phone (1). Все още не е ясно дали Luna ще ги използва по същия начин – за известия.

Освен външната прилика, двете устройства нямат почти нищо общо. Luna се захранва от чипсет Helio G99 и има 8 GB RAM и 256 GB памет. Освен това устройството предлага 18 W зареждане, 3.5 мм жак за слушалки и 108 МР задна камера. По-фините подробности за телефона все още са неизвестни, но изглежда, че Unihertz скоро ще обяви датата на дебюта му. Представител на компанията сподели, че това ще се случи през март, а телефонът ще струва “не повече от 300 долара”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *