post

Сметката за електричество е един от големите и постоянни разходи в “копаенето” на криптовалута. Именно затова големите играчи в сферата винаги търсят места, където електричеството е възможно най-евтино.

Доскоро това беше Китай, но страната не харесва това и наложи ограничения и вдигна цените на електричеството за тази дейност. Освен това обмисля и пълна забрана на “копаенето” на виртуални валути.

Квебек обаче няма такива опасения. Дори напротив, канадската провинция е сред почитателите на виртуалните валути и иска да има по-голямо участие. Затова е осигурила 300 мегавата електричество на по-ниска цена, което да се използва именно за “копаене” на криптовалути, съобщава CCN.

Електричеството се осигурява от компанията Hydro-Quebec, която е най-големият производител на енергия в региона. Досега фирмата предлагаше 368 мегавата на по-ниска цена за “копаене”. Сега те се увеличават до 668 мегавата.

За да могат да се възползват от по-евтината енергия, фирмите ще трябва да кандидатстват. Те ще трябва да представят бизнес план, план за работни места и привличане на инвестиции. Освен това трябва да покажат и какви мерки ще предприемат за справяне с топлината и изразходването на енергия по време на “копаенето”. Въпреки строгите изисквания, Hydro-Quebec не очаква проблеми с привличането на желаещи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *