post

Извън пределите на този свят: Samsung SpaceSelfie разкрива колко важно за потребителите е споделянето на специални моменти с приятели, семейство … и домашни любимци

 

Пред възможността да получи свое селфи от стратосферата, всеки трети потребител избра да сподели този неповторим момент с любими хора.

 

Samsung Electronics Co. Ltd разкри днес, че в последната си кампания SpaceSelfie, която достави десетки хиляди снимки от стратосферата обратно до потребителите на Земята, над една трета (37%) от изпратените кадри от потребители всъщност не са самостоятелни селфита.

Изправени пред уникалната възможност да изпратят селфито си в космоса,, хората избраха да споделят изживяването с най-близките си, доказвайки как култът към селфито отстъпва пред този към щастливите взаимоотношения.

Кампанията SpaceSelfie на Samsung издигна Galaxy S10 5G до стратосферата, давайки възможност на потребителите да изпратят снимка до това устройство и да получат в замяна неподправен космически кадър. Избрани на случаен принцип кадри след това се показваха на 6.7-инчовия Dynamic AMOLED екран на S10 5G и бяха бъдат заснети на фона на уникалната гледка към планетата. Тези снимки бяха изпратени обратно на земята, за да могат потребителите да ги споделят в социалните мрежи.

 

Не толкова себичното селфи

 

Последните социално-психологическите изследвания показват, че снимките, които споделяме в социалните мрежи от обикновена суета са изместили фокуса си към нещо, с което искаме да се похвалим[1]. Анализът на кадрите изпратени в Мисия SpaceSelfie на Samsung сякаш потвърждава, че те вече демонстрират повече лично щастие и привързаност.

Високият процент на хората, избрали да се откажат от самостоятелно селфи в стратосферата и вместо това са изпратили снимка на любим човек, се насладиха на наистина модерен подарък: сувенир от Космоса, който обединява двете неща, основополагащи за дългогодишно щастие – изживяването и изследване на непознатото[2].

Други ключови изводи:

 

Мъжко мнозинство

Над три пъти повече са мъжете, които са изпратили свое космическо селфи в сравнение с жените. (46% срещу 15%).

 

Обяснение в любов

25% от изпратените селфита са на двойки, уловили в кадър от предложения за брак и годежи до засвидетелстване на безгранична любов. Изследванията показват, че селфита на двойки вече се приемат като знак на близост и могат да допринесат за по-високо ниво на удовлетвореност, интимност и ангажираност във връзката.

 

Изненада е, че въпреки факта, че онлайн пространството е пълно със забавни картинки с животни, селфитата на домашни любимци са по-малко от 3% от всички изпратени снимки.

 

Спонтанни селфита

По-малко от 1% от изпратените селфита са заради конкретен повод (напр. рожден ден, сватба), което предполага, че селфитата вече не са плод на предварително планиране, а са по-автентични и спонтанни.[3]

 

„Има еволюция на селфито през последните няколко години,“ казва поведенческият психолог, Катрин Тамплар Люис. „Автопортретите са навсякъде, но това, което Мисия SpaceSelfie показа, е, че пред възможността да получат самостоятелно селфи, хората масово са предпочели да използват това като жест към най-важните хора в живота им: семейството, половинката им и в по-малка степен – пухкавите им приятели. ”

 

Бенджамин Браун, главен маркетинг директор на Samsung Европа, сподели: „Мисия SpaceSelfie изпрати до потребителите десетки хиляди селфита от Космоса и им позволи да покажат себе си в много различна обстановка от ежедневните им снимки. Невероятни неща се случват на екраните на Samsung, а палитрата от звездни кадри, които потребителите споделиха онлайн, е страхотно доказателство за щастливите взаимоотношения между тях и най-близките до тях хора.“

 

Посетете www.samsung.com/spaceselfie за повече информация.

 

[1] Източник: What does the selfie say: Global Phenomena и What a selfie says

[2] Източник: Social Media Use and Intimate Relationships и The Couple Who Facebooks Together, Stays Together: Facebook Self-Presentation and Relationship Longevity Among College-Aged Dating Couples

[3] Източник: Not All Selfies Took Alike

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *