post

Wi-Fi рутерите са по-популярни отвсякога и повечето устройства на пазара като смартфони и компютри са оборудвани за използване на този тип безжична свързаност. Wi-Fi промени начина, по който компютрите и много други електронни устройства работят заедно. С него всеки може да създаде безжична мрежа в дома или офиса лесно и при сравнително ниски разходи.

 

Въпреки че Wi-Fi се превърна в неразделна част от нашето ежедневие, сега повечето от нас искат Wi-Fi рутера не само да се представя по-добре, но и да изглежда по-добре. Дизайнът има все по-голямо значение, а компаниите работят неотклонно, за да се уверят, че продуктът им ще бъде атрактивен за потребителите. Времената, в които скривахме Wi-Fi рутера в някой ъгъл, вече са в миналото и сега тези устройства заемат централното място в хола или друга точка на дома.

 

Wi-Fi рутери с антена

 

Не сте единственият, който смята, че антенните Wi-Fi рутери ще ви осигурят по-добър сигнал. На пазара се предлагат множество Wi-Fi рутери с 2, 3, 4 и дори повече антени и атрактивен дизайн, търсени най-вече от любителите на гейминга.

 

Wi-Fi маршрутизаторите с една или две антени се използват главно в домове с домакинска цел, за да се осигури приличен Wi-Fi сигнал за сърфиране в мрежата, видеоразговори и други не особено тежки задачи.

И двата типа рутери предлагат добра свързаност, като в зависимост от покритието, което искате да постигнете и броя на Wi-Fi свързаните устройства, може да изберете по-мощен рутер с повече антени или бюджетно решение за ежедневен браузинг.

 

Mesh Wi-Fi рутери

 

Модулните системи са най-новата технологична надстройка за домашни и търговски Wi-Fi мрежи. Този тип маршрутизатори се използват от години на големи места, където сигурната мрежа е от решаващо значение, като военни бази и предприятия. Сега тази технология е налична и за домашните потребители.

Ако имате голям дом – поне 200 квадратни метра – или такъв с необичайно оформление, повече от един етаж или дебели вътрешни тухлени стени, вероятно редовно се сблъсквате с т.нар. мъртви Wi-Fi зони, където сигналът от рутера просто не достига. Този тип модулни системи не само елиминира проблемите, свързани с прекъсване на сигнала в различните части на дома, но и предлага интеграция на редица нови технологии, които надграждат възможностите на средностатистическия рутер.

Тук можем да отбележим увеличения обхват с покритие дори до 600 кв. м., Wave2 MU-MIMO технология за оптимизиране на скоростта и редуциране на т.нар. “мъртви точки”, Beamforming+ технология, която позволява фокусиране на трансмисионната мощност върху безжични устройства и едновременно обработване на множество връзки, работа с гласови асистенти за управление на съвместими устройства чрез гласови команди, приложения за родителски контрол, създаване на отделни мрежи за гости и много други.

 

Този тип модулни маршрутизатори, известни още като mesh системи, стават все по-популярни с оглед на множеството иновации, които предлагат. Те, разбира се, вървят ръка за ръка и с малко по-високата цена. Очакванията все пак са с увеличаване на тяхното използване, да се наблюдава засилена конкуренция и достигане на изключително достъпни цени.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *