post

Смартфоните днес са по-малки и по-тънки и имат по-уязвими части, които ги правят по-податливи на грешки, сривове и повреди. Ето някои от най-честите причини за повреда на мобилния ви телефон.

Оставянето на вашия смартфон на пряка слънчева светлина за продължителен период от време може да причини няколко проблема, включително по-бързо изтощаване на батерията, забавена функционалност и в някои екстремни случаи батерията може дори да експлодира – но това е по-вероятно след няколко прегрявания при екстремно високи температури. Ако имате проблем с апарата си, то нашият GSM сервиз в София може да ви помогне.

Водата е пагубна за устройството ви. Независимо дали го изпуснете в тоалетната, в локва или просто разлеете чаша с вода върху него, шансовете то да спре да работи са големи. Намокрянето е един от най-популярните начини да съсипете телефона си. Как можете да предотвратите това? Препоръчително е да инвестирате във водоустойчив калъф, особено ако постоянно сте навън при различни атмосферни условия. 

Не, вероятно не сте спечелили няколко милиона от лотарията или пък лека кола, но може би сте си спечелили неприятен вирус. Бъдете внимателни и не влизайте в непознати сайтове и не сваляйте каквито и да е приложения. Не се доверявайте на всичко в мрежата. Нелицензираните приложения и незащитените сайтове могат да разпространяват зловреден софтуер, неприятни вируси и кодове, които могат да повлияят на данните на вашия смартфон. Актуализирайте софтуера си редовно, тъй като тези актуализации имат за цел да поправят грешки и да подобрят сигурността.

Много хора са свикнали да поставят устройството си в задния си джоб без да се съобразяват с рисковете. Ако седнете върху телефона си, може да му счупите протектора или направо дисплея, да му причините дълбоки драскотини. 

Ако сте в постоянно движение на работа или сте просто непохватни, тогава направете всичко възможно, за да предотвратите сериозна вътрешна повреда на телефона си, счупен екран или и двете, защото просто не сте успели да го хванете навреме и той е паднал на земята. Нека признаем – всички сме изпускали телефона си поне веднъж. И докато понякога изваждаме късмет, че дисплеят му не е счупен, то е напълно възможно някои други функционалности да не работят. Струва си да имате противоударен протектор на екрана и солиден калъф за защита. 

Честото зареждане на телефона също е причина за бъдеща повреда особено зависимост от модела и годината на производство на вашия смартфон. Презареждането на вашата батерия не само отслабва нейния живот, но също така може да намали нейната функционалност. В допълнение, презареждането може потенциално да причини прегряване на телефона ви, което споменахме по-горе – може да бъде опасно. За да предпазите батерията си максимално дълго, е важно да зареждате телефона си само когато той почти се е изключил. Изберете режима за пестене на батерия, стопирайте приложения, които не използвате, и намалете яркостта на екрана.

Някои родители позволяват на децата си да използват телефона им, за да има малко спокойствие вкъщи. Въпреки това, не позволявайте на детето да използва телефона ви без ваше наблюдение. Децата могат да приемат вашето мобилно устройство за играчка, да разсипят храна върху него или случайно да го изпуснат.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *