post

Финансовият стрес дебне от всеки ъгъл – висока инфлация, постъпване на сметките и стоките за бита, необходимост от спестяване на пари за черни дни и много други, които водят до тревоги и притеснения, а понякога и до дългове.

Как да се справите с предизвикателствата, за да се предпазите от задлъжняване? Разберете повече за мерките, които ще ви помогнат да се справите с финансовия стрес, от екипа на Кеш Кредит.

Изготвяне на добре структуриран финансов план

В основата на разрешаването на проблемите с финансовия стрес стои добре изготвения план за бюджета, който да ви помогне да посрещнете всякакви разходи, без това да доведе до тревоги, дългове и отклоняване от целите ви. Планирането на финансите трябва да включва:

  1. Анализ на приходите и разходите
    Когато изготвяте ежемесечен план, ще можете да направите съпоставка между приходите и разходите, техния размер и какви средства ви остават в излишък. В началото може би няма да има такива, особено ако сте свикнали да правите по-безразсъдни покупки или имате дългове, но с времето сумата на остатъка ще се увеличи. Необходимо е да разпределите бюджета по направления, за да видите къде отива най-голям процент от финансите ви и ако е възможно да оптимизирате разходите.
  2. Проследяване на текущите задължения
    Независимо дали става въпрос за битови сметки, за кредити или за други абонаменти и задължения, препоръчително е да проследявате и спазвате сроковете им, като така ще си спестите разходи за лихви и други.
  3. Предвиждане на годишни сметки
    Има множество задължения, които са на годишна база. Добре изготвеният план трябва да ги вземе предвид, защото натрупването им може да бъде причина за финансов стрес. Такива са данъците за недвижимо имущество, за автомобили – данъци, застраховки, винетки, технически прегледи и други.

Това ще ви помогне да се справите със стрес и да натрупате спестявания за бъдещето, които дори да вложите в инвестиции за изкарване на пасивен доход или във фонд за допълнително осигуряване при пенсиониране.

Когато обаче въпреки плана за финансите, разходите в даден период са повече от приходите и са неотложни, може да се наложи финансиране от външни източници, като бързи кредити, за които можете да прочетете още, споделят от CashCredit.bg.

Финансиране от външни източници

Един от най-популярните и предпочитаните методи за външно подпомагане, което да ви помогне да се справите с финансовия стрес, е тегленето на бърз кредит. Съществуват разнообразни кредитни продукти до заплата и на месечни вноски, които са предназначени за хора на всякаква възраст, дори и пенсионери.

Бързите кредити могат да ви помогнат да покриете неотложни нужди, защото за кандидатстването и получаването им не ви е нужно много време и усилия – достатъчно е само да изпратите онлайн кандидатура и ще получите отговор за одобрение до минути. Това може да ви помогне да се отървете от притесненията, да покриете текущите нужди и да запълните дупките в бюджета.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *