post

Не са никак малко хората, които решавайки, че се нуждаят от ремонт в апартамента си или пък смяна на дограма, решават също така и че могат да се справят сами. Истината е, че майсторите имат опит и знаят тънкости, които трудно би могъл незапознат да знае. Макар в интернет да има безброй материали и клипове как да ремонтирате всяка една част от дома ви, то нашият съвет е винаги да избирате услугите на майстор, когато нещо излиза извън компетенцията ви. От Qjob са изградили огромна платформа за всякакви видове услуги, включително и майстори за ремонт на апартамент, смяна на дограма, водопроводчици, майстори за поставяне на ламинат, изолация и тн. Ако имате трудност с намирането на точния майстор, това е мястото, където ще го откриете. Кои са най-популярните начини да намерите майстор?

През платформата за майстори Qjob

В нея се регистрират различни специалисти и когато вие зададете задача, те получават известие, ако отговаря на тяхната компетенция. Това е изключително лесен и адекватен начин да подберете специалисти, които да имат нужните опит и знания. Отделно от това, майсторите получават и рейтингова система, която описва качеството на работата, която са извършвали преди. Излишно е да споменаваме, че рейтинговата система не е всичко, но дава малко по-ясна представа.

Съвет от приятел

Безспорно най-добрият начин да откриете майстор е да попитате близък човек, приятел или роднина за майсторите, чиито услуги той е използвал. Личния съвет и популярността „от уста на уста“ е най-добрата реклама, която може да получи един майстор или изобщо един бранд. В тази ситуация обаче отново може да се объркат някои неща. Например, възможно е да ви препоръчат майстор, който е много добър по душа, но не чак толкова добър специалист. Също така бюджетът ви може да не отговаря на цените на препоръчания майстор. В такива ситуации, когато сте получили съвет от приятел, това може да влоши отношенията ви с него. Заради това, макар и да разпитвате за персонални мнения, най-добре е да проверите майсторите внимателно преди да ги наемете.

Да наемете цяла фирма за ремонтни дейности?

Във всяка една фирма за ремонтни дейности има най-различни специалисти. Ако обаче вашият проект е прекалено малък има вариант фирмата да ви откаже. На практика, те не искат да ангажират един от майсторите им, ако проектът не е голям и дълъг, защото така могат да загубят по-голям клиент, защото майсторът им ще бъде зает. Това е ситуация, в която предприемате малък ремонт на апартамент, ако ви предстои огромен ремонт на целия дом, то тогава няма такава опасност. Бъдете сигурни обаче, че сте проучили из основи реномето на фирмата и отзивите за нея в интернет.

Как да прецените на кого да гласувате доверие?

Има златно правило, което гласи, че ако даден майстор има няколко лоши отзиви, това е по-добре, спрямо това да няма нито един отзив никъде. Ако сте попаднали на майстор или фирма, които нямат никакво онлайн присъствие, то тогава много вероятно е да нямат много опит. Ако сте решили, че ще ви свършат работа все пак, то трябва внимателно да ги наблюдавате и следите процеса. Може дори да се поинтересувате как така нямат никакво онлайн присъствие. По отговорите им ще си извадите заключение защо се получава така.

Заключение

Да правиш ремонт и да са ти необходими майстори никак не е лесна задача. Може да се сблъскате с изненади, непредвидени разходи и забавяния в графика. Най-добре е обаче все пак да си изготвите график и да подберете адекватни майстори, които да улеснят ремонта, а не да го утежнят. Благодарение на Qjob платформата това става приятно и лесно занимание и е много малко вероятно да допуснете голяма грешка. Все пак крайният резултат на ремонта трябва да ви донесе приятна емоция.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *