post

След като през последните години Google не успя да опази в тайна новите си модели Pixel, тази година компанията реши да разкрие дизайна на Pixel 7 и 7 Pro по време на Google I/O през май. Тази седмица гигантът ще проведе годишното си хардуерно събитие, на което ще представи официално двата модела, заедно с Pixel Watch и допълнения към портфолиото Nest.

По отношение на дизайна Pixel 7 и 7 Pro са много подобни на своите предшественици, но разполагат с малко по-различна плочка на камерата, която сега ще е оформена от метал. Корпусът ще е алуминиев с анодизирано покритие, а Pixel 7 Pro ще има по-голяма извивка на ръбовете на дисплея.

Pixel 7 ще има почти идентични спецификации със своя предшественик – плосък 6.3” OLED дисплей с FHD+ резолюция и до 90 Hz честота на опресняване. Камерите ще останат непроменени – 50 МР основен сензор и 12 МР ултраширок. Селфи камерата може да бъде актуализирана на 11 МР. Очаква се виниловият модел да има 4700 mAh батерия с поддръжка на 30 W бързо зареждане.

Според слуховете Pixel 7 Pro ще има 6.7” LTPO OLED дисплей с QHD+ резолюция и 120 Hz честота на опресняване. Селфи камерата ще е 11 МР с автофокус. Задната камера ще е с 50 МР основен сензор, 12 МР ултраширок и телефото. Батерията ще е с капацитет 5000 mAh и 30 W бързо зареждане.

Най-голямата промяна в двете устройства ще е новият чипсет Tensor G2, който ще е създаден по 4nm процес и ще поддържа по-висока тактова честота. Твърди се, че той ще донесе 10% увеличение на производителността. Благодарение на новия Mali-G710 ще има и значимо повишение на графичната производителност, а новият модем на Samsung – 5300 5G ще доведе до по-добър живот на батерията, производителност и стабилност.

Що се отнася до Pixel Watch, функциите на придобитата преди няколко години FitBit ще бъдат по-дълбоко интегрирани в Wear OS. Дизайнът на устройството е кръгъл с извито стъкло на дисплея, въртяща се коронка и многофункционален бутон над нея. Часовникът ще има и собствена закопчалка за бързо освобождаване, което ще споомгне за бърза мяна на каишките.

Слуховете осчат, че устройството ще използва по-стария чипсет Exynos 9110 с 1.5 GB RAM и 32 GB памет. Батерията му ще е 300 mAh и ще издържа до един ден употреба.

Другото устройство, което е възможно да видим днес е Nest Home. Може би това ще е обновен Nest Home mini, но все още няма достатъчно убедителна информация за това.

Слуховте гравитират основно около серията Pixel 7, чиито цени се очаква да започват от 599 долара за виниловия модел и 899 долара за 7 Pro. Що се отнася до Pixel Watch, твърди се, че той може да струва 419 долара.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *