post

 

Облицовката на сградни фасади и дувари е много красива, а естественият камък е често използван материал за това. Той още намира приложение при различни видове настилки и се предлага под формата на каменни плочи, така че сега ще разгледаме отделните разновидности и техните особености, кога се използват и защо да се доверите на онлайн магазин https://www.piatraonline.bg/.

Какви са предимствата при използване на естествени камъни за облицовка

Използването на този материал не е случайно и то е продиктувано както от красотата, така и от неговите отлични свойства. Такива са например устойчивостта му към различни външни околни фактори, като дълготрайност, практичност, високи показатели за издръжливост при дъжд, вятър, сняг, слана, пожар. Естественият камък е изключително екологичен, без да отделя отровни миризми и газове в околното пространство, не се разлага и не мирише.

В зависимост от вида, степента на обработка е различна, но днес има подходяща техника за това. Ето как всъщност можете да получите красиви и ефектни каменни, мраморни или опесъчени полирани плочи и мозайки за облицовка. Според какво още можете да направите избор, какви видове се предлагат и откъде да поръчате най-евтино и достъпно? Вижте по-долу!

Има ли избор между видовете и отделните характеристики

Днес има широк избор от естествени камъни за облицовка. Тези продукти са базирани на различни мраморни, опесъчени и варовични основи. Предимно се използват гранитът, мраморът, травертинът. Разпространените видове се отличават по: 

  • Цвят – днес има широка палитра от цветове за избор, така че имате възможност да подберете правилните нюанси, спрямо нуждите и предпочитанията си;
  • Текстура – тя зависи от използваната кариера за добив и ерозионният ефект по време на нейното създаване. Това до голяма степен оказва влияние и върху качества, като устойчивост и здравина;
  • Размери – при избора, важен елемент е размерът на естествения камък за облицовка. Той се сортира по дебелина, дължина и ширина. Така клиентът по-лесно и правилно прави своя избор, съобразно нуждите си.

Къде могат да се използват

Естествените камъни за облицовка намират приложение в интериорните и екстериорни проекти. Както споменахме, те не са вредни за човека, не изпускат отровни миризми и газове, не отделят вредни вещества и са изключително екологични. Това ги прави подходящи за използване вътре в дома или отвън, за различни настилки, покриване на фасади, а защо не и за пълно облепване на цяла сграда. За да се възползвате от изгодните цени, заповядайте в онлайн магазин Piatraonline.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *