post

Днес оборудването за игри има специални особености, отличаващи го от обичайната подобна техника. В това число влизат и геймърските слушалки, които са проектирани специално за любителите на компютърните игри и по-долу ще разберем, кое точно ги различава и какви разновидности са достъпни днес. Как да направим най-добрия, според нуждите ни избор и от къде да се снабдим с тях.

С какво са по-различни геймърските слушалки

Тези устройства значително се различават от обичайните ежедневни модели, предназначени за слушане на музика. Тази разлика се наблюдава не само в дизайна, но и в техническите характеристики. Основното им предназначение е осигуряването на комфортно игрово изживяване и изразяване на собствената индивидуалност на играча. Основните особености, отличаващи геймърските слушалки са:

  • Дизайн – това е не просто функционално оборудване, но е и начин за себеизразяване. Това е и причината, на пазара днес да се предлага толкова голямо разнообразие на дизайни и съчетание от отделни ярки цветове. В отделни случаи дори, геймърските слушалки са светещи. Тези устройства обикновено са пълноразмерни от затворен тип;
  • Допълнително оборудване – аксесоарите за игри са оборудвани с микрофон, осигуряващ удобната и пълноценна комуникация с останалите съотборници в играта. Това е много важна част от игровия процес. Подобно оборудване още е снабдено с подходящи сменяеми елементи, предназначени за максимален комфорт;
  • Чувствителност – другият важен елемент е чувствителността. Тя е много по-голяма от тази на обикновените аналози. Високата чувствителност е наложителна, особено в шутърите, където само отдалеченият изстрел или околните стъпки на противника могат да издадат неговото местонахождение в момента. Опитните играчи препоръчват чувствителността да е от порядъка на 100-1000 dB/mW;
  • Други параметри – съвременните геймърски слушалки са безжични и правят връзка с източника на сигнала, посредством Bluetooth технологията. Ако при подобните устройства за слушане на музика, тази технология не е много препоръчителна, то при игровите решения, тя е приемлива. Също, блутут безжичната връзка осигурява до 10 метра обхват, което е напълно достатъчно.

Освен за PC, геймърските слушалки намират все по-голямо приложение и при употребата на игрови конзоли, като PS4, XBOX и т.н.

Геймърски Слушалки

Какви видове има

Разпространените видове геймърски слушалки са: вътреканални и външни. Първите се характеризират с миниатюрните си размери и необходимостта от поставянето им директно в ушния канал. Те притежават подходящи силиконови уплътнители, предназначени за изолиране на околния шум. Поради компактните си размери, не могат да притежават голяма звукова мембрана, но качеството на звука е повече от задоволително. Външните решения са по-предпочитаните за компютърни игри. Те са с по-големи звукови мембрани, по-красиви са, светещи са и са по-удобни за продължителна игра.

Ако сте любител на игрите и търсите евтини предложения на достъпни цени, то онлайн магазин 4sales.bg има изгодни оферти за Вас!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *