post

През последните години почти няма икономическа или обществена сфера, която да не мигрира към дигиталното пространство. “Софтуерът изяжда света” – тези думи на Марк Андрийсън, създател на браузъра Netscape и известен рисков инвеститор, напоследък са по-актуални от всякога. В днешно време е все по-трудно да се намери фирма, било то голяма или малка, която да няма собствен сайт. За потребителите това означава, че в интернет могат да намерят почти всякаква стока, услуга или всевъзможна информация.

Вече не е новина, че всяка уважаваща себе си фирма има нужда от уебсайт, както и че той трябва да изглежда добре, да е оптимизиран за мобилни устройства, да е откриваем в търсачките.

Да започнем с въпроса – защо?

Защо трябва да създадем представителен сайт и електронен магазин за нашата фирма? Разпознаваемост, по-лесно достигане до нови аудитории, намаляване на разходите и повече удобство за клиентите – това са само част от предимствата, които ни дава присъствието в уеб.

Един от най-важните приоритети за всеки бизнес, разбира се, са разходите, а когато говорим за електронен магазин, то те са чувствително по-малко, отколкото когато трябва да наемете, обзаведете и поддържате физически магазин. Особено, ако във вашата бизнес ниша конкуренцията е голяма и трябва да се съобразявате и със стратегическото му разположение в центъра на града, където резонно наемите са далеч по-високи. Като добавим и режийните разходи, както и тези за заплати и осигуровки на персонала, всеки собственик на подобна фирма има ясна представа за какви суми става въпрос, при това ежемесечно.

Затова е далеч по-практично да си стартирате електронен магазин, където свободно да предлагате своето портфолио от стоки или услуги с много по-оптимизиран екип. В наши дни всеки има достъп до интернет и може би няма човек, който да не умее да потърси там това, което го интересува. Нещо повече – напоследък това се случва дори по-често, отколкото физическото пазаруване по магазините, защото спестява ценно време и нерви. Това пък означава, че вашите клиенти ще са ви благодарни, ако им предложите алтернативата да поръчат каквото им е необходимо само с няколко клика на мишката, без да напускат дома или работното си място, както и без да се съобразяват с работното време на даден магазин.

След като посочихме някои от най-важните предимства на притежаването на електронен магазин, вече можем да преминем и към идеята за неговото създаване. Разбира се това можете да направите и сами, ако имате съответните познания. Ако все пак прецените, че такава задача не е по силите ви, ви препоръчваме да наемете надежден разработчик за своя фирмен сайт или електронен магазин.

Всъщност, дори и да имате нужните познания и използваните платформи да са елементарни за конфигуриране, отново е по-добре да използвате знанията и опита на професионалисти, защото и в този занаят, както и във всеки друг има съответните тънкости, които могат да се окажат решаващи за начина, по който сайтът ви ще се възприема от посетителите. Днес един сайт включва сериозни аспекти – от project management, през дизайна, ползваемостта, оптимизацията за търсачки, лесната администрация, както и надеждният и сигурен хостинг, поддръжка, обучение на персонала и т.н.

За изработка на сайт ще намерите множество предложения, но е добре предварително да проучите мненията за конкретната фирма и да прецените плюсовете и минусите, а дори и да си поръчате оферти от няколко разработчика, сред които да подберете цялостното решение, което ще бъде най-подходящо за вашата фирма и бизнес.

Приемете изработката на сайт, като създаване на лицето на вашия бизнес, защото той е именно това – порталът, в който потребителите ще се запознаят с предлаганите стоки и услуги, а това наистина означава много.

Минт Софт ЕООД е фирма, специализирана в изграждане на дигитално присъствие за бизнеса. Част от услугите, които предлагат са изработка на уеб сайт, пълна SEO кампания, копирайтинг и уеб поддръжка. В портфолиото си имат разнообразни проекти, като корпоративни сайтове, онлайн магазини и е-списания.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *