post

Късно снощи най-богатият човек в света Илон Мъск финализира придобиването на социалната мрежа Twitter. Сделката е на стойност 44 млрд. щ. долара.

Веднага след това милиардерът уволни висшето ръководство на компанията, което обвинява, че го е подвеждало за броя на спам акаунтите в платформата. Така в Twitter вече не работят главният изпълнителен директор Парадж Агравал, главният финансов директор Нед Сегал и директорът но правните въпроси и политиката на компанията Виджая Гаде.

Шефът на Tesla и SpaceX заяви, че иска да „победи“ спам ботовете в Twitter, да направи алгоритми, които определят как съдържанието бива представяно на потребителите и да не допусне платформата да стане средище на омраза и разделение, дори и при ограничена цензура. Все още не е ясно как той възнамерява да постигне тези цели и кой ще управлява компанията.

Ясно е обаче че новият собственик има намерение да съкрати работни места и да направи промени в политиките за модерация.

Припомняме, че вчера Мъск влеза в централата на Twitter с тоалетна чиния в ръка и написа в социалната мрежа “Влизам в централата на Twitter – да е ясно!”. Жестът е игра на думи – на английски sink означава мивка, а идиомът sink in, който Мъск използва – “разбирам “.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *