post

Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск обяви, че е голям фен на новия президент на САЩ Джо Байдън. Позицията на милиардера е до някъде изненадваща, но новата администрация печели одобрението му с фокуса си върху климатичните проблеми и околната среда.

Припомняме, че в началото на пандемията Мъск неколкократно застана на страната на Тръмп и предприетите от неговата администрация мерки срещу разпространението на коронавируса. През септември изпълнителният директор споделяше, че не е убеден за кого да гласува.

Сега обаче основателят на SpaceX застава твърдо на страната на политиките за опазване на околната среда. Особено, след като още в първите дни на новия пост Байдън предприе действия за повторното присъединяване на САЩ към Парижкото споразумение за климата.

“Ще направим всичко възможно, за да бъдем полезни на новата администрация по отношение на климата“ – споделя Мъск пред сп. Fortune.

One thought on “Илон Мъск обяви подкрепата си за Джо Байдън

  1. Нищо чудно. Байдън обяви, че някаква огромна група от държавни автомобили ще бъдат заменени с електромобили. Как при такава схема Мъск да не го хареса.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *