post

Ключови спецификации на предстоящия Xiaomi MIX Fold 3 се появиха в интернет пространството, благодарение на публикация в Xiaomiui на китайски източник. Според него устройството с кодово име Babylon и номер на модела 2308CPXD0C, което се появи в базата данни IMEI, ще дебютира на китайския пазар като Xiaomi MIX Fold 3, а номера 2308 сочи, че това ще се случи през август.

Източникът стига и по-далеч, предполагайки че телефонът ще бъде пуснат на пазара на 11 август, като MIUI фирмуерът му сочи, че той ще е ексклузивен за Китай. Твърди се, че Xiaomi MIX Fold 3 ще разполага с 6.5” OLED FHD+ 120 Hz външен дисплей и 8.02” OLED FHD+ 120 Hz вътрешен. И двата екрана ще са с перфорация, а чипсетът ще е Snapdragon 8 Gen 2 с LPDDR5 RAM и UFS 4.0 памет. Най-високата конфигурация ще е 16 GB RAM и 1 ТВ памет.

Една от най-вълнуващите характеристики на телефона ще е четворната камера Leica, която се очаква да включва 50 МР основен сензор IMX989, 50 МР ултраширок IMX858, 50 МР телефото и 50 МР перископен обектив IMX858. Тази настройка със сигурност ще предостави на потребителите изключителни фотографски възможности.

По отношение на зареждането се очаква MIX Fold 3 да предложи 67 W кабелно и 50 W безжично зареждане. Твърди се също и, че устройството ще има рейтинг IP, който ще добави допълнителна защита срещу щети от вода и прах.

Очаква се Xiaomi MIX Fold 3 да работи с MIUI 14, базирана на Android 13 и да бъде по-тънък и лек от своя предшественик. Цветовите му опции ще включват черна кожа и бяло стъкло, но за съжаление няма да го видим на пазара извън Китай.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *