post

Microsoft Bing предсказа в последния момент победата на руския отбор в мача Русия-Саудитска Арабия, с който бе открито Световното първенство по футбол. Първончално „умният“ Bing е прогнозирал победа на Саудитска Арабия, но непосредствено преди мача, изкуственият интелект е променил мнението си, съобщават от Microsoft.

Преди мача Германия – Мексико Bing също е коригирал прогнозата си, давайки 20% увеличение на шансовете на Гремания за победа. Припомняме, че мачът Германия – Мексико завърши 0:1. В същото време увереността на изкуствения интелект, че Бразилия ще победи Швейцария малко се е намалила преди мача. Мачът Бразилия – Швейцария завърши 1:1.

Microsoft Bing извършва непрекъснато анализ на вероятностите на база огромен масив от променящи се данни: статистика, информация за травми, заявки за търсене, съобщения в социалните мрежи, очаквания на феновете и др.

През 2016 г. програмата, разработена от Майкрософт, предсказа вярно половината от мачовете на Европейското първенство по футбол, а през 2018-а много точно определи почти всички основни победители в наградите „Оскар“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *