post

WordPress.com се присъединява към платформите, които вграждат генеративен изкуствен интелект. От компанията информират, че новият асистент за писане Jetpack AI вече е вграден в системата за управление на съдържанието.

Той можде да генерира съдържание на основата на подкана, която потребителите въвеждат. По този начин асистентът може да създава статии, списъци и таблици. Потребителите могат допълнително да избират стила на публикациите. Според аудиторията, към която са насочени, те може да звучат информативно, оптимистично, хумористично или дори саркастично.

Потребителите могат също така да накарат инструмента да генерира заглавие въз основа на написаното от тях или да го използват за автоматична проверка на граматиката, както и за коригиране на правописни грешки. Jetpack AI може дори да превежда текстове на 12 езика, включително испански, френски и корейски.

Асистентът е безплатен за използване от всички клиенти на WordPress.com за първите 20 заявки като своеобразен безплатен пробен период. След това потребителите ще трябва да плащат по 10 щ. долата на месец, за да имат достъп до инструмента.

Jetpack AI е само един от инструментите за писане, задвижвани от изкуствен интелект, които се появиха наскоро. Microsoft 365 Copilot например може да създаде предложение в Word на базата на данни от електронни таблици или да промени тона на писмен текст.

Google също наскоро насити своите приложения в Workspace с възможности за AI и даде на Docs възможността да генерира текст въз основа на темата, написана на страницата.

Вижте повече в прикаченото видео:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *