post

Напук на тенденциите в продажбите на смартфони, доставките на iPhone скочиха с 3% в сравнение със същия период на миналата година. Това може да попречи на Apple да повиши цените на предстоящите си продукти, въпреки че средната цена на iPhone 14 може да се увеличи, твърди журналистът Марк Гърман.

Тъй като икономическите перспективи изглеждат мрачни, много потребители са съкратили разходите си. В същото време проблемите с предлагането и по-високите производствени разходи могат да наложат увеличение на цените.

Като се има предвид всичко това Apple изглежда е в трудна ситуация. Компанията вече е изправена пред известно забавяне на продажбите на продукти и не би искала да отблъсне потребителите чрез повишаване на цените. Новият M2 MacBook Air обаче е по-скъп от своя предшественик.

По-рано се появи слух, че цената на iPhone 14 може да се повиши със 100 долара. Базовият модел в момента струва 699 долара, но това е iPhone 13 mini, който няма да получи ъпгрейд тази годани.

Това предполага, че цената на базовото устройство ще се повиши до 799 долара, началната цена на iPhone 13. iPhone 14 Max, който ще пристигне на мястото на mini ще е по-скъп от стандартния модел, така че независимо дали Apple ще вдигне цената, потребителите ще трябва да платят повече за базов вариант на устройството тази есен.

За разлика от Pro моделите обаче, двата базови варианта няма да получат новия чип А16 и нова камера. Всичко, с което ще могат да се похвалят те е нова селфи камера и повече RAM.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *