post

Всички вече сме виждали извити монитори, а тези, които сме ги изпробвали, знаем, че те предлагат несравнимо ниво на фокусиране и потапяне в действието на екрана. Затова и извитите екрани са толкова харесвани от геймърите. Разбира се, не всички извити дисплеи са еднакви и точно тук новият 32-инчов модел на AOC прави разликата. Неговият радиус на извивка е 1000 мм, което го прави доста по силно извит от повечето модели, където става дума за стойности от порядък на 1500R и 1800R.
AOC CQ32G3SU е комбинация от добри решения, които в крайна сметка осигуряват на играча солидно ниво на потапяне в действието: той е голям – 32-инчовият диагонал покрива значителна площ от зрителното пола; резолюцията е QHD – добър баланс между детайли и изисквания към мощта на PC-то; VA матрицата предлага много добри нива на яркост и контраст, както и поддръжка на HDR10; честотата на опресняване е 165 Hz като се поддържа както FreeSync, така и G-Sync.

Ясно е, че рецептата е точно в 10-ката, особено като се има предвид, че AOC са позиционирали този модел по-скоро като бюджетно предложение, а не като скъпа глезотия. И въпреки това компромисите не са много. Тук можем да споменем само липсатa на USB-C порт и факта, че при някои резки преходи все пак могат да се появят призрачни ефекти. Плюсовете като че ли са много по-вече – нисък лаг на входния сигнал – от порядъка на 5 мс, точно цветопредаване с малко вариации и фабрична калибрация на дисплея. Така радостта от красивите графики в игрите е гарантирана.
По отношение на въшния вид AOC CQ32G3SU има всички шансове да се хареса на широк кръг от хора – фините и ненатрапчиви геймърски акценти са стилни и не крещят, но същевременно в достатъчна степен определят предназначението на модела. Стойката също е интересна и до голяма степен минималистична като елементи и дебелина, но имайте предвид, че изисква немалка ширина на бюрото. Тя върши работата си добре и позволява регулиране във височина, накланяне и завъртане. Сглобяването на цялата конструкция не е сложно и става за по-малко от 2 минути.

Още една приятна изненада предвид достъпната цена е, че мониторът е сглобен качествено, а използваните пластмаси са приятни на пипане. Налични са дори физически, а не тъч бутони за екранните настройки, което е по-добрият вариант.
Освен това AOC CQ32G3SU идва с почти всички геймърски екстри на тази категория монитори на марката: различни профили с настройки, възможност за постоянен мерник и извеждане на брояч на кадрите, настройка на цветовете и осветеността и др., които със сигурност ще са ви полезни в някакъв момент.
Двата HDMI и DisplayPort-а са напълно достатъчни, а наличието на USB хъб с 4 бр. бързи конектори версия 3.2 доста облекчава свързването на устройства.
В резюме AOC CQ32G3SU е модел, за който едва ли ще ви трябва много убеждаване. Той покрива почти всички технически изисквания на съвременните геймъри, изглежда много добре и не струва неразумно много – чудесен пример за добре обмислен продукт в златната среда.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *