post

 

Mastercard и холандската дигитална банка bunq разширяват партньорството си в 30 европейски страни

 

Mastercard и холандската дигитална банка bunq обявиха разрастването на партньорството си,  което цели ускоряване растежа на предлаганите bunq карти в Европа. Mastercard използва своята международна мрежа, за да помогне да се увеличи използването на иновативната bunq Green Card в 30 европейски страни. bunq Green Card е метална Mastercard карта, с чието използване се допринася за изграждането на по-зелена планета – за всеки 100 изхарчени евро двете компании ще засаждат дърво.

Холандската дигитална банка е независима компания, която предоставя лесни разплащателни решения, с мисъл за планетата. Без посещения в клонове, без опашки, без документи, тя осигурява незабавен достъп до личните финанси на всеки от мобилно устройство. Българските потребители вече могат да споделят банкови сметки с когото искат и да плащат с Mastercard навсякъде по света.

Екологично устойчивата bunq Green Card бе представена за първи път през ноември 2019 г. Освен, че на всеки 100 изхарчени евро се засажда дърво, и самата карта се произвежда по екологичен начин – от производството до материала. Към днешна дата мобилната банка е засадила над 100 000 дървета от въвеждането на инициативата преди четири месеца. Този резултат представлява намаление на въглеродния двуокис с 30,8 млн. кг., което е равностойно на 32 560 самолетни полета от Париж до Ню Йорк.

„Green Card“ допринася към наскоро стартиралата инициатива на Mastercard „Priceless Planet Coalition“, която обединява усилията за корпоративна устойчивост и прави значими инвестиции за опазване на околната среда. В инициативата обединяват сили партньори, които споделят общия ангажимент да работят добре, като правят добро. Инициативата „Priceless Planet Coalition“ обещава да засади 100 милиона дървета за пет години. Наред с другите банки, bunq е една от основателите на тази инициатива.

Mastercard вярва, че може да обедини усилия с частния сектор и да ангажира потребителите, за да успеем заедно да окажем реално положително въздействие върху околната среда и живота на хората навсякъде по света. Заедно с нашите партньори Mastercard достига до близо 3 милиарда души по целия свят – нашата цел е да дадем възможност на бизнеса и потребителите да се присъединят към колективните ни действия.“, коментира Ваня Манова, мениджър на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово.

Партньорството на Mastercard и bunq започна през 2015 г., когато банката официално влезе на пазара. Оттогава bunq и Mastercard представиха на хората множество уникални карти. Наскоро партньорството представи картови предложения като bunq Green Card и bunq Travel Card, която предлага на пътуващите реалните обменни курсове на валутите, навсякъде по света.

Mastercard е предпочитан партньор за над 60 финтех и дигитални банки в Европа, които се удвоиха през последните две години. Разширяването на партньорството с bunq демонстрира осъществяването на стратегията на Mastercard да работи в тясно сътрудничество със стартъп финтех партньори.

Начинът, по който европейците използват банките и извършват разплащания, се развива. Хората искат и очакват технологията, която използват, да е не само сигурна и лесна за използване, те все повече търсят възможности да окажат положително влияние върху средата, в който живеят. Mastercard вярва, че силата на партньорството може не само да стимулира иновациите, но и да направи добро. Компанията си партнира успешно с bunq вече пет години. Това партньорство е от съществено значение за ефективното прилагане на практики за корпоративна социална отговорност и неговото развитие е важна стъпка за бизнесите, хората и планетата – то предоставя лекота и бързина при разплащанията за хората из цяла Европа, като в същото време оказва положително влияние върху околната среда.“, заяви Хавиер Перес, президент на Mastercard за Европа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *