post

Асоциацията на звукозаписната индустрия в Америка (RIAA) отново е недоволна от борбата на Google с пиратството. В скорошно съобщение на организацията, най-популярната търсачка беше разкритикувана сериозно.

Според RIAA, нямало очевидни доказателства, че опитите на Google да се справят с нелегалното сваляне на музикално съдържание са били успешни. Добавя се, че добре известни пиратски сайтове все още биват показвани високо в резултатите от търсенията.

От RIAA са недоволни и от факта, че легални услуги като iTunes и eMusic не биват виждани достатъчно често от потребителите.

Така изглежда конфликтът между Google и звукозаписната индустрия ще продължи и занапред. Към момента търсачката твърдо отказва да приеме мерките, които RIAA препоръчва. Те включват тоталното изтриване на пиратските сайтове от резултатите в търсенията и привилегироване на платените услуги. Според Google, това е абсолютно неприемливо, понеже е налагане на цензура.

От друга страна, интернет гигантът обеща миналата година да класира по-ниско уеб страници, в които редовно се нарушават авторските права. Явно за RIAA това далеч не е достатъчно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *