post

Вероятно много от Вас са чували, че пъзелите са един доста ефективен начин, чрез който бихте могли да развиете детското въображение и ум. Te събуждат любопитството на мъника, стимулират социалните  умения и развиват умствените способности. Ако търсите ефективни игри, чрез които да забавлявате и същевременно да спомагате развитието на Вашия малчуган, можете да изберете сред огромното разнообразие от детски пъзели в онлайн магазина на  Rayatoys.com.

Какво развиват детските пъзели

С тяхна помощ, децата възприемат много по-лесно заобикалящият ги свят. Реденето позволява на Вашите съкровища да оказват влияние върху определено действие. Подреждането на всяка част повлиява положително на тяхното правилно развитие. Подредбата на елементите е интересен процес, при който сладурите въвеждат ред сред хаоса от различни по форма парчета. Това помага за тяхното скоростно развитие според голяма част от психолозите поради няколко основни причини:

  • Усъвършенства се когнитивното развитие на детето;
  • Спомагат развитието на концентрацията и паметта;
  • Повишават детското IQ;
  • Моториката се развива. Ръце, очи и ум започват да работят заедно, като едно цяло.

Какво представляват различните модели

На пазара ще намерите изключително голямо разнообразие от интересни, пейзажни, занимателни и 3d пъзели за Вашият мъник. Изборът Ви ще зависи от това на каква възраст е Вашето дете, дали е момченце или момиче и какви са неговите специални интереси. Съществуват най-различни, според развитието на детето и натрупания опит. В началото се започва с една или две части, които то трябва да сложи на тяхното определено място, като постепенно се усложнява. Например сладурите на 3 годинки вече спокойно могат да се справят с подредбата на около 12-15 части, а някои – и с повече. При всички случаи, бихте направили един страхотен образователен и забавен подарък за Вашия малчуган. Разгледайте различните, забавни игри в онлайн магазина на Rayatoys.com и изберете най-подходящата за Вашето дете още сега. 

Кога е подходящо да се вземе за нашето дете

Подаръкът с който Вие никога няма да сбъркате е именно пъзела. Още дори в най-ранна възраст те са едни от най-важните играчки за цялостното развитие. В днешно време много от родителите насочват децата си към точно тази игра, тъй като тя доказано стимулира способността на децата наблюдавайки да навързват детайлите на цялостната картина. Ангажирайки мисленето на Вашето съкровище, то ще развие представата за пространството и въображението си. Истината е че колкото по-бързо купите първият пъзел на детето си, толкова по-рано ще събудите у него любопитството, въображението и умствените способности.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *