post

Работата от уюта на собствения дом може да звучи като мечта. И се превърна в реалност за много хора. Но ако не разполагате с всички подходящи елементи за един домашен офис, може да има пагубен ефект върху производителността и дори вашето здраве и щастие.

Факт е, че няма два еднакви домашни офиса. Но независимо от размера и оформлението на едно пространство, има някои елементи, които могат да ви помогнат да го превърнете в по-продуктивно място. Наред с бюро, стол и аксесоарите, които може да намерите в Mebelisto, ето кои са някои от най-важните елементи.

Добро осветление

Светлината в един офис е от съществено значение не само за способността ви да виждате по-добре, но и за цялото настроение и атмосфера. Ако е възможно, позиционирайте офиса си в стая с много прозорци, така че работното пространство да е пълно с естествена светлина. Ако това не е възможно, уверете се, че вашето изкуствено осветление е достатъчно топло – не само една флуоресцентна крушка в ъгъла.

Регулируемо бюро

Седенето на бюро през целия ден, дори ако е в собствения ви дом, може да бъде изтощаващо и дори вредно за здравето. Но ако имате бюро, което се регулира на различни височини, можете да превключите от седене към изправено положение, когато пожелаете през целия ден. Това ще позволи и да не натоварвате кръста и да имате добра позиция.

Удобен стол

Столът от кухнята не е решение. Неслучайно има офис столове, които могат да се регулират, които са ергономични и предлагат изключително удобство и  комфорт. Съобразете с височината на бюрото и вашата собствена, за да изберете най-добрия за вас  модел.

Някои персонализирани декорации

Вашият домашен офис е и вашето лично пространство, така че трябва да създава комфорт, удобство и уют и да ви прави щастливи. Това е офис, но не означава, че трябва да има  произведения на изкуството, някои креативни или персонализирани офис аксесоари, снимки…Целта е да го направите да се усеща като ваше лично място.

Растения

Растенията са друг начин да добавите визуален интерес към едно офис пространство. Но те могат да имат и други предимства – много видове помагат за пречистване на въздуха, а ако е по-голямо, може да бъде и естествен разделител  между различните части на стаята.

Добър компютър

Компютърът, който изберете за вашия домашен офис, е не само уред, но и основен елемент, който може да окаже огромно влияние върху вашата производителност и успех. Затова изберете такъв, който е напълно персонализиран според вашите нужди. Ако сте склонни да работите от различни части на вашия офис, лаптоп може да е най-доброто решение. Ако сте позиционирани изключително на бюрото си и работите върху множество проекти наведнъж, работен плот с множество монитори вероятно е по-добър избор. Уверете се, че моделът, хардуерът и софтуерът са най-подходящите за вашите индивидуални работни навици.

Високоскоростен интернет

Добрата интернет връзка е поредният ключов елемент за един добър домашен офис. Независимо дали използвате настолен компютър, лаптоп или няколко устройства, ще трябва да се уверите, че вашият интернет доставчик е достатъчно бърз и надежден, за да бъдете в крак с нещата.

Добър принтер

В зависимост от нуждите на вашия бизнес, добър принтер, скенер или устройство „всичко в едно“ може да бъде добра инвестиция. Ако имате нужда или искате да запазите хартиени копия на документи, тогава голям принтер вероятно е необходимост. Но ако сте склонни да се работите по-скоро с цифрови копия и само от време на време трябва да изпратите копие на материален документ, обикновен скенер може да е достатъчен. Ще трябва да проучите собствените си нужди, за да решите наистина кой тип е най-подходящ за вас.

Радио, плейър

Музиката може да бъде чудесен начин да заглушите всеки фонов шум, който може да има в  дома ви, и да ви държи фокусирани върху текущата задача. Изберете радио или стрийминг станция, ако сте склонни да се разсейвате от околните звуци. И се опитайте да избягвате станции с реклами, ако изобщо е възможно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *