post

Prestigio за първи път ще „издаде” в дигитален формат книгите на един от най-четените и превеждани нови български автори Георги Господинов.

Четецът на електронни книги Prestigio PER5162 влиза в търговската мрежа зареден с „Естествен роман”, стихосбирката „Балади и разпади” и сборника разкази „И други истории”.

Новият модел е насочен към най-запалените читатели, които търсят устройство с множество функции и дълъг живот на батерията.

„Когато пътувам това, което най-много ми липсва, е моята библиотека. С електронния четец ще мога да си нося своите стотина книги за из път. Новите технологии променят носителя, но запазват четенето. Дават му нови шансове, поне така ми се иска да бъде,” коментира Георги Господинов при официалното представяне на партньорството. „Винаги съм смятал, че четящият човек е красив, че е по-различен от другите. А електронните четци са начин да се търсят нови читатели сред модерните и млади хора. Затова приех поканата на Prestigio, за мен е нов и интересен опит. Намирам за добра идея да се представят книги на съвременни български автори и по този начин. Любопитно ми е как ще се възприеме Естествен роман като Е-Естествен роман.”

„Партньорството ни с Георги Господинов беше сключено ексклузивно за модела PER5162,” обясни Любомир Бабуров, Продуктов мениджър на Prestigio. „Това наше предложение е насочено към „пристрастените читатели”, тъй като моделът комбинира 5 функции в една – той е не само е-четец, но и аудио плейър, радио, интернет браузър и речник. Мисля, че литературните фенове, които ще оценят този продукт, ще са доволни и от допълнителната стойност, която създаваме с книгите на Георги.”

Моделът PER5162 е 6-инчов четец с E-ink дисплей. С живот на батерията до 15000 прелиствания той е идеален за хора, които често са на път и искат да вземат любимите си книги със себе си. Тази възможност се допълва и от вътрешната памет от 2 GB, достатъчна за съхранението на 2000 книги. Тя може да бъде разширена до 32 GB с помощта на microSDHC карта.

Wi-Fi връзката предоставя максимална свързаност и удобство при сваляне на нови заглавия.

Моделът е компактен, с дебелина само 10,3 мм и тегло от 300 гр. Prestigio PER5162 идва в пълен комплект със слушалки и калъф от еко кожа.

Предоставянето на безплатни книги с електронните четци на Prestigio вече се превръща в традиция. При представянето си през ноември LCD моделът PER3052 включваше неиздаваната дотогава книга на младата авторка Валентина Маринова „Мария и децата на Ламски”.

Компанията планира и бъдещи партньорства с дебютиращи и добре известни български автори.

„Искаме да бъдем максимално адекватни към желанията на българските потребители, затова търсим партньорства с родни автори. Като един от лидерите в сегмента на електронни четци приемаме за своя роля стимулирането на интереса към тях, защото вярваме в бъдещето на тази технология,” допълни Любомир Бабуров.

Prestigio навлезе на пазара на четци на електронни книги през ноември 2011 година, но марката вече заема сериозен пазарен дял при е-четците в големите вериги за потребителска електроника от над 40%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *