post

Помните ли Хиро Протагонист – герой от култовия киперпънк роман Snow Crash на Нийл Стивънсън, и неговата луда приятелка Y.T., която го настига на своя летящ скейтборд по време на шеметната гонитба от първите страници на книгата? Вече имате шанс да изпитате поне част от нейните емоции, като скочите върху електрическия скейтборд Neo на компанията Xero. Всъщност, Xero наричат своите устройства eBoard, за да подчертаят факта, че те се задвижват от електрическа енергия.

Neo изминава около 21 километра с едно пълно зареждане на батериите, което отнема между 3 и 4 часа. Максималната скорост, която може да развие електрическият скейтборд, е от порядъка на 22 километра в час, като ускоряването от 0 до 20 км/ч става изключително бързо – само за 4 секунди.

Още по-интересен е начинът, който Xero са избрали за управление на двигателя на скейтборда. Водачът го контролира посредством безжично дистанционно управление, което има формата на… пистолет. Представете си само как профучавате с електрически скейт покрай спряла на пътя патрулка, размахвайки пистолет в ръка!!! Емоцията ще ви струва 220 английски лири – толкова е цената на eBoard Neo, срещу която може да го закупите от магазините във Великобритания.

Ако идеята за дистанционно с форма на пистолет не ви допада, насочете се към по-евтините модели eBoard Junior или eBoard Flow, които не разполагат с такова. Те развиват по-малка скорост и се продават на по-достъпни цени. eBoard Junior струва 120, а eBoard Flow – 150 паунда. За най-големите маниаци е топ модела eBoard Pro, който се предлага за 250 английски лири.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *