post

Влогърството и създаването на видео съдържание започва все повече да набира сила, а един от главните фактори за добро видео е качественото аудио.

BOYA предлагат точно това – качествено аудио, докато цената остава достъпна. Разбира се, микрофоните се различават по това, какви опции предлагат, какъв размер са и какво качество на звука можете да получите.

Когато търсите микрофон за камера/фотоапарат е добре да видите дали той има „шокова“ стойка, която да обира вибрациите, които могат да нарушат качеството на звука. Друг важен елемент е да се сдобиете с т.нар. DeadCat ветробран, който в случая на BOYA, пристига в комплекта. Неговата задача е да „филтрира“ шума от вятъра в микрофона, който в противен случай може да съсипе кадрите ви.

Микрофонът BOYA BM3031 е най-добрият представител на марката. Той е насочен кондензаторен микрофон (Shotgun mic), който се свързва към вашата техника с 3,5mm жак, а в комплекта е включен и въпросният DeadCat ветробран, за който говорихме по-горе.
Честотният диапазон е от 35Hz до 20kHz, което е повече от достатъчно за по-голяма част от продукцията, която бихте правили с него. Освен това, той разполага с контрол на силата на приемане на звука, като опциите са -10 dB, 0 dB и +20 dB.

Влогърски микрофон BOYA MM1

Влогърски микрофон BOYA MM1

Вторият микрофон е малкият BOYA MM1, който може да бъде свързан към смартфони, камери, лаптопи и тн, без да се налага да мислите за драйвъри и батерии, тъй като той не използва такива.
Тялото му е изпработено от метал, а шоковата стойка ще обира вибрациите, докато снимате с него. Точно както по-големият, BM30301, така и този идва с ветробран в комплекта и два кабела за свързване.

Последният микрофон, който тествахме е кабелната брошка на BOYA. Тя предлага два микрофона на един вход, което е супер удобно ако искате да проведете интервю или просто двама човека да участват във видеото. Качеството е добро, но разбира се има какво да се желае.
Микрофонт работи с малка батерийка, когато го ползвате с фотоапарат/камера, или без батерийка, когато го свържете към вашия смартфон.

Тестове и повече инфорамация ще намерите във видеото ревюто: https://youtu.be/qidKMBvARy0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *