post

Серията OnePlus 9 трябва да стартира на 23 март, но вече знаем почти всичко за нея от слухове и изтичания. OnePlus обаче може да е запазила тайни козове и разкри един от тях сега.

Според доклад на PCMag, OnePlus 9 Pro ще поддържа адаптивна честота на опресняване на дисплея, която ще му позволи да достига до 1 Hz. Виждали сме адаптивни честоти от Samsung и Xiaomi, но нито едно от устройствата им не достига 1 Hz.

OnePlus нарича новата си форма на OLED дисплей “Fluid Display 2.0”. Според доклада това е комбинация от OLED панела на Samsung и куп ексклузивни софтуерни оптимизации и настройки на OnePlus.

OnePlus 9 Pro ще се отличава с извит 6.7 инчов панел с разделителна способност 3216 х 1440 пиксела при 526 ppi. Той ще поддържа 120 Hz висока честота на опресняване, която ще може да спада до 1 Hz. В началото това може би звучи нелепо, но ниската честота на опресняване ще позволи на телефона да изразходва по-малко енергия, когато екранът е в покой.

Докато работите с устройството, дисплеят ще поддържа 120 Hz, но когато го оставите, честотата ще пада до 1 Hz, за да оптимизира консумацията на енергия. Компанията нарича функцията Smart 120 Hz и посочва, че тя ще намали консумацията на енергия с 50%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *