post

Корейската компания Yukai Engineering, която доби популярност с очарователната си възглавница с котешка опашка Qoobo, представи на CES 2023 друг свой иновативен продукт. От днес до 8 януари посетителите на най-голямото изложение за потребителска електроника в света, ще могат да изпробват пулсиращата възглавница Fufuly.

С нежната си ритмична пулсация тя може да послужи като терапевтичен инструмент за намаляване на напрежението. Идеята е, че когато прегръщате Fufuly, движенията ѝ започват да ръководят начина на ви на дишане, правейки го по-бавно и по-дълбоко.

За този проект Yukai Engineering си партнира с Токийския университет, който изследва “феномена на ритмична синхронизация между индивиди или между индивиди и обекти”, докато те взаимодействат един с друг.

Използването на възглавницата само за 5 минути може да намали нивата на стрес на потребителите и да ги направи по-бдителни“ – посочва изпълнителният директор Шунсуке Аоки.

Друго ново устройство, показано от Yukai Engineering, е Lightony – хуманоидна нощна лампа, която угасва след известно време. Освен, че ще ви помогне да заспите, този робот може да изпълнява гласови команди, както и да ви поздрави с “Добро утро”, когато се събудите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *