post

Миналата седмица близо половината от територията на Япония за кратко е останала без достъп до интернет. Причината е неволна грешка на Google, съобщава Engadget.

Проблемът се случил в петък следобед местно време. Google казва, че неволно в била въведена грешна настройка в мрежата. Заради нея трафикът на голям брой IP адреси в Япония е бил пренасочен към Google. Тъй като сървърите на Google не са предвидени за пренасочване на трафика, заявките към тези IP адреси практически са отивали в нищото и са били недостъпни.

Google коментира, че грешката е била открита и коригирана в рамките на 8 минути. Въпреки това обаче на мрежата са ѝ били необходими няколко часа докато трафикът се нормализира. През това време много потребители са имали проблеми с връзката или скоростта е била доста по-ниска.

Това се отразило доста сериозно на някои компании. Била е спряна дори онлайн търговията на акции. Компанията East Japan Railway пък не е можела да продава билети, нито да проверява тези на пътниците във влаковете. Засегнати са били и интернет доставчиците KDDI Corp и NTT Communications, като вторият има над 7 млн. клиенти. Заради това японското Министерство на вътрешните работи и комуникациите е започнало разследване по случая.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *