post

Холандската марка Fairphone създава устойчиви смартфони в продължение на почти десетилетие, а най-новият й модел – Fairphone 4 5G – изтече изцяло преди официалната си премиера по-късно тази седмица.

Предлагайки сравнително уникален дизайнерски език, изтекли маркетингови рендери на Fairphone 4 5G показват триъгълен модул на камерата на гърба, който помещава два сензора, LED светкавица и още нещо. Посочва се, че 48 мегапикселовата основна камера е с OIS, а неуточненият сензор вероятно действа като макро или дълбочинен. Това, което на пръв поглед изглежда като трета камера, се очаква да бъде система за лазерен автофокус.

Изтичането разкрива назъбен дисплей с голяма брадичка. Екранът е с размер 6.3 инча и осигурява FullHD+ резолюция. Очаква се панелът да е LCD.

Между предния и задния панел е поставена метална рамка. Задната част на телефона е изработена от пластмаса и може да се сваля, като целта е да се достави издръжливо устройство, което същевременно е лесно за ремонт.

Другите функции на Fairphone 4 5G включват страничен скенер за пръстови отпечатъци, чипсет Snapdragon 750G с поддръжка на 5G мрежа като стандарт и предварително инсталиран Android 11 от кутията.

Очаква се Firephone 4 5G да бъде обявен в четвъртък, 30 септември. Доставките трябва да започнат скоро след това, а цената на устройството ще е 600 евро за вариантът със 128 GB вградена памет. Предвижда се и по-скъп модел с памет от 256 GB.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *