post

Глобалната премиера на OnePlus 12 ще е на 23 януари 2024 г. Новината беше официално обявена на срещата на върха Never Settle, проведена в Антверпен, Белгия.

Срещата се проведе по повод десет години от стартирането на марката OnePlus и събра общността на компанията. Александър Вандерхае, глобален мениджър на марката за Бенелукс, потвърди датата на пускане на OnePlus 12 на 23 януари и обяви, че към него в Европа ще се присъедини и OnePlus 12R.

По-ранни слухове предполагаха, че OnePlus 12R ще се захранва от чипсета Snapdragon 8 Gen 2, а не от по-новия Snapdragon 8 Gen 3, на който е базиран OnePlus 12. Очаква се 12R да бъде пуснат на пазара като OnePlus Ace 3 в Китай.

В допълнение към съобщенията за смартфони, OnePlus също потвърди плановете си за разширяване на пазара на IoT. Компанията обаче не предостави конкретни подробности за продуктите, които планира да пусне.

Можем да очакваме пускането на пазара на OnePlus Buds 3, тъй като слушалките се появиха в множество сайтове за сертифициране. OnePlus обяви и пристигането на черния OnePlus Open в началото на 2024 г.

OnePlus 12 се отличава с познат дизайн със стъклена и метална конструкция и степен на защита IP65. Той се захранва от най-новия чипсет Snapdragon 8 Gen 3, съчетан с бърза LPDDR5x RAM и UFS 4.0 памет, поддържана хладна от голяма система за охлаждане VC.

Дисплеят е 6,82” извит OLED с QHD+ резолюция и 120Hz честота на опресняване. Настройката на камерата е идентична с OnePlus Open, включваща система от тройна задна камера с 50MP основен сензор и обработка на изображения Hasselblad.

Опциите за свързване включват 5G, WiFi 7, Bluetooth 5.4 и др. Телефонът работи с ColorOS 14, базирана на Android 14, и разполага с батерия от 5400 mAh със 100 W кабелно и 50 W безжично зареждане.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *