post

Intel Corporation обяви днес редица технологични усъвършенствания и инициативи, насочени към ускоряване на компютърните технологии към следващото измерение. Анонсите включват модула Intel® Curie™, хардуерен продукт с размерите на копче за носими (wearable) решения; нови приложения за Intel® RealSense™ камери, включващи роботи, летящи мулти-коптер дронове и 3-D увлекателни изживявания; и широка нова инициатива Diversity in Technology, която включва инвестиция от $300 милиона за насърчаване на повече разнообразие в Intel и в рамките на технологичната индустрия като цяло.

“Възходът на нови персонални компютърни изживявания, интелигентни и свързани устройства, и революцията на носимите технологии предефинират отношенията между потребителите и технологията,” каза Браян Крзанич, главен изпълнителен директор на Intel. “Нашата цел с технологиите на Intel е да помагаме за решаването на реални проблеми и да създаваме възможности за изживявания, които са истински желани от хората и бизнес организациите. За да направим това, ние също трябва да правим повече, за да водим ръста на разнообразието и интеграцията в рамките на технологичната индустрия. Жените и недостатъчно представените малцинства ще продължават да играят по-голяма роля като потребители, инфлуенсъри, създатели и лидери.”

Браян Крзанич направи тези анонси по време на своето изказване на 2015 Международно изложение за потребителска електроника (International Consumer Electronics Show). Той също така разкри сътрудничество за носими устройства с Oakley*, водещ бранд за продуктов дизайн и спортни очила, 3-D сътрудничество с HP*, и подчерта True Key™, ново крос-платформено приложение от Intel Security, което използва персонални фактори като лицето, устройство или пръстов отпечатък, за да направи влизането в системи по-лесно и по-сигурно.

Wearable революцията

Ръстът на носимите (wearable) технологии създава ново поле за иновации. Браян Крзанич разкри планове за модула Intel Curie module1, миниатюрен хардуерен продукт, базиран на първата на компанията purpose-built система върху чип (SoC) за носими устройства. Модулът e планиран да бъде доставян през втората половина на тази година и включва Intel® Quark™ SE SoC, ниско-енергиен Bluetooth, сензори и зареждане на батерия.

Intel активно работи в сегмента на носимите технологии и откакто Браян Крзанич разкри няколко проекта тук миналата година, компанията обяви множество продукти и инициативи с различни модни, фитнес и лайфстайл брандове. Тези усилия включват Basis Peak*, Fossil Group*, Luxottica Group*, MICA и Opening Ceremony*, SMS Audio*, и Intel “Make it Wearable” challenge.

Надграждайки върху тази работа, Intel и Oakley обявиха днес стратегическо сътрудничество в сферата на носимите технологии. Oakley е първият бранд на Luxottica Group, с който Intel работи, за да комбинира премиум, луксозни и спортни очила с интелигентни технологии. Към Браян Крзанич на сцената се присъедини Колин Бейдън, главен изпълнителен директор на Oakley, който каза, че компаниите работят по интелигентен продукт, който ще бъде на разположение по-късно тази година, който е проектиран да усъвършенства представянето на атлетите.

Браян Крзанич подчерта също Nixie*, победителят за 2014 в “Make it Wearable” challenge и първата носима камера, която може да лети. Nixie стои върху китката ви като гривна, после се разгъва и полита, в стремеж да заснеме перфектния кадър с вас в момента. Браян Крзанич приветства основателите на Nixie Кристоф Кохстал и Йелена Йованович на сцената, за да обсъдят конкурса Intel “Make it Wearable” challenge и подчерта възможностите, които той предлага на иноваторите и предприемачите. Браян Крзанич и основателите също позираха за първата Nixie снимка в полет. Браян Крзанич каза също, че Intel ще спонсорира Intel “Make it Wearable” challenge отново по-късно тази година.

Стимулиране на разнообразието в технологиите

Браян Крзанич, който отбеляза скорошното натрупване на събития, свързани с жените и недостатъчно представените малцинства, обяви инициативата Diversity in Technology initiative.

За да подкрепи тази инициатива, Intel си е поставила смела нова цел в сферата на наемането и задържането на служители, за да постигне пълно представяне на жените и недостатъчно представените малцинства в Intel до 2020 година. Пълното представяне означава, че работната сила на Intel в САЩ ще бъде по-представителна за талантите, които са на разположение в САЩ, включително по-балансирана представителност при старшите лидерски позиции.

Intel също така планира да инвестира $300 милиона, за да помогне за изграждането на голяма група инженери и компютърни учени от женски пол и от недостатъчно представените малцинства; да подкрепи активно наемането и задържането на повече жени и представители на недостатъчно представените малцинства; и да финансира програми в подкрепа на по-позитивно представителство в рамките на технологичната и игровата индустрии.

“Ние призоваваме нашата индустрия отново да направи това, което изглежда невъзможно – възможно, чрез поемане на ангажимент за реална промяна и яснота в нашите цели,” каза Браян Крзанич. “Без работна сила, която по-близко отразява населението, ние пропускаме възможности, включително неразбиране и проектиране за собствените си потребители.”

Intel планира да се ангажира с няколко партньори от индустрията да подкрепят, усъвършенстват, или създават нови програми за тази инициатива, сред които International Game Developers Association*, E-Sports League*, National Center for Women in Technology*, the CyberSmile Foundation*, Feminist Frequency*, и Rainbow PUSH*. Компанията още планира да задълбочи своя ангажимент с програми за началното образование, фокусирани върху недостатъчно развитите области и разширяване на своите сътрудничества с програми по компютърни науки и инженерство във висшето образование, включително институции, обслужващи малцинствата.

Computing Unleashed

Досега, компютърните технологии до голяма степен бяха дефинирани от взаимодействието на човека с екран, клавиатура и мишка. Браян Крзанич подчерта няколко нови технологии и приложения за реалния свят, които ще тласнат компютърните технологии към един 3-D свят и също ще освободят изживяването от кабели и пароли.

Браян Крзанич демонстрира редица възможности, които ще бъдат представени в продукти до края на годината, включително True Key,  новообявено кросплатформено приложение от Intel Security, което да се справя със суматохата на паролите. Приложението True Key използва персонални фактори като лицето, устройство или пръстов отпечатък, за да направи влизането в система по-лесно и по-безопасно. True Key се поддържа на iOS*, Android*, Windows*, Mac*, и при всички ваши любими браузъри. Приложението ще бъде също така предварително инсталирано на устройства от HP* и Lenovo* и част от McAfee LiveSafe в следващите месеци. Моля, посетете www.truekey.com за достъп до лимитирана версия на True Key.

Браян Крзанич също така подчерта нови сътрудничества в сферата на безжичното зареждане, включително с Hilton*, Jaguar Land Rover*, San Francisco International Airport* и Marriott*. Тези сътрудничества планират пилотни проекти за безжично зареждане, разработка и прилагания, сред които Marriott, който планира пилотен проект за възможности за безжично зареждане сред портфолиото от брандове на Marriott, включително JW Marriott*, Marriott, Renaissance*, Courtyard* и Residence Inn*.

Главният изпълнителен директор на Intel каза, че Intel RealSense камери и нови увлекателни приложения могат да бъдат намерени в нарастващ брой от устройства 2-в-1, таблети, ноутбуци и all-in-one PCта, включително много, които са захранвани от новите 5то поколение Intel® Core™ процесори, които ще са на разположение през това тримесечие. Допълнителни коментари за новите иновации, създадени от технологията и камерите с Intel RealSense е на разположение на тук.

Докато компютърните технологии се придвиждат още по-напред в третото измерение, Браян Крзанич приветства на сцената Дион Уайслър, изпълнителен вицепрезидент на HP бизнеса за принтери и персонални системи. Уайслър говори за това как HP работи, за да създаде възможности за екосистема за смесена реалност и обяви, че Intel® Core™ i7 процесор ще захранва предстоящата на компанията HP Multi Jet Fusion technology, проектирана да решава въпросите с критични пропуски в скоростта, качеството и цената. Уайслър каза, че добавената производителност и мащабът на технологиите на Intel е от изключителна важност за осъществяването на пълния потенциал на 3-D принтирането.

Интелигентност навсякъде

Браян Крзанич подчерта редица области, където възходът на свързаната компютърна интелигентност помага да се промени формата на много аспекти на ежедневието на хората. Той демонстрира практически, реални примери за роботи и мулти-коптер дронове и каза, че Intel RealSense камери могат да предоставят интуитивни базирани на зрението избягване на сблъсъци за решаване на сложни проблеми. Например, Ascending Technologies* цели да използва Intel RealSense камери, за да разработи интелигентни и по-безопасни multi-copter дронове, а iRobot* си сътрудничи с Intel, за да изследва тази технология за своите интелигентни роботизирани платформи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *