post

В рамките на операция, насочена срещу незаконното използване на музикални произведения, Главната дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) прекрати достъпа до 12 уебсайта, съобщиха от Министерството на вътрешните работи (МВР).

Според информацията, собственикът на сайтовете е предоставял на потребителите възможност за сваляне на популярна музика в .mp3 формат от различни страни. В резултат на констатирани множество нарушения на правата върху интелектуалната собственост, достъпът до следните сайтове е бил преустановен: https://downloadmp3bg.com/, https://baixarmp3gratis.com, https://www.tekstove.org/, https://mp3pesme.com/, https://mp3piosenki.com/, https://descarca-muzica.com, https://indirsarki.com/, https://mp3kostenlos.com/, https://mp3hitove.com/, https://mp3greek.gr/, https://xn–3-wtbj.net/ и https://mp3aghani.com/.

Операцията е осъществена от служители на дирекция „Киберпрестъпност“ при ГДБОП, в координация с Европол, в рамките на програмата ЕМПАКТ. Тази програма е мултидисциплинарна и многоведомствена инициатива за борба с организираната престъпност на ниво ЕС, с приоритетна дейност по борба и разрушаване на престъпни мрежи и престъпни дейности на индивидуални предприемачи, участващи в престъпления срещу интелектуална собственост.

Действията са извършени под наблюдението на Софийската районна прокуратура. Като доказателства са иззети документи и дигитални устройства, чрез които е осъществявана незаконната дейност.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *