post

Това, което започна с едно перспективно заглавие – Horizon Zero Down – бързо се превръща в мащабна фантастична вселена. След продължението за PlayStation 5 – Horizon Forbidden West и допълнителното съдържание (DLC) за него – Horizon Burning Shores, както и VR проект от същия франчайз, сега става ясно, че предстои още нещо интересно.

Гейм студиото Guerrilla Games изглежда има поне още две игри от тази постапокалиптична вселена в процес на разработка, включително мултиплейър заглавие. Това стана ясно от туит на компанията, който има за цел набиране на персонал за новите проекти.

Заедно с работата по още „епични соло приключения за главната героиня Илой“, студиото съобщава, че създава отделен екип, който да разработи „онлайн проект във вселената на Horizon“. Последният ще включва нови герои и „уникален стилизиран външен вид“, както и възможността приятелите да играят заедно – което предполага, че ще има фокус върху мултиплейър режима.

От миналата година се носеха слухове, че Guerrilla планира мултиплейър игра Horizon и студиото сега потвърди, че това е така. Това идва в момент, в който Sony поставя по-голям фокус върху онлайн игрите за своята платформа и планира да пусне 10 от тях до март 2026 г., включително мултиплейър разклонение на The Last of Us. Все още обаче не е ясно как онлайн играта Horizon се вписва в тази стратегия.

Заедно с трите предстоящи игри и DLC-то Forbidden West, поредицата има още много проекти. В Netflix се разработва телевизионен сериал по нея, а се говори и за мобилна игра и ремастър на Zero Dawn за PS5, които също са в процес на разработка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *