post

След множество слухове и спекулации Apple официално потвърди, че дългоочакваното октомврийско събитие ще се проведе в понеделник, 18 октомври. То ще се излъчва на живо от Apple Park под слогъна “Unleashed”, който очевидно намеква, че ще видимпоне едно мощно устройство.

Всъщност това е второто есенно събитие на Apple, след като компанията представи миналия месец iPhone 13 и Apple Watch Series 7 и се очаква гигантът да покаже нови 14 и 16 инчови MacBook Pro.

Устройствата ще се захранват от обновения M1X Apple Silicon и ще имат повече портове, нов дисплей и дизайнн. Освен това потребителите с нетърпение очакват компанията да посочи датата на пускане на macOS Monterey.

Операционната система беше представена по време на WWDC 2021 през пролетта, но най-вероятно ще стане достъпна официално малко след събитието, или поне ще научим точната дата, на която потребителите ще могат да я инсталират.

Слуховете сочат още, че ще видим и нов Mac mini, който най-вероятно също ще работи с чипсета M1X, но ще има същите портове и функции като предишното поколение.

Новото поколение безжични слушалки AirPods 3 на Apple, които така и не видяхме миналия месец, също са сред спряганите устройства, които може да дебютират на 18 октомври. Те ще са с външен вид подобен на този на AirPods Pro, но няма да предлагат функции от висок клас като активно шумоподтискане и Transparency mode.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *