post

Очаквахме да получим LTPO дисплеи в iPhone отдавна и изглежда най-сетне тази опция ще дебютира в Pro моделите от гамата iPhone 13 тази есен. Това означава, че най-скъпите модели от серията ще могат да доставят честота на опресняване от 120 Hz, докато по-достъпните версии ще си останат с 60 Hz дисплеи.

Всъщност причината за това се крие в Samsung, която явно не може да достави достатъчно дисплеи на Apple. Според последната информация обаче, линията iPhone 14, която се очаква следващата година, вече ще предлага честота на опресняване от 120 Hz за всички устройства, тъй като LG ще доставя LTPO панелите.

Според корейската медия The Elec, LG води преговори с Avaco за получаване на нужното оборудване за производството на LTPO панели, които ще са предназначени за iPhone 14. Компанията обаче ще трябва да изчака одобрението на Apple за производствената линия, което означава, че Avaco не може да започне да доставя оборудване преди това.

Ако LG се справи, ще може да поеме поръчките следващата година, което би било чудесна възможност за Apple да намали зависимостта си от Samsung и да диверсифицира допълнително доставките си.

Що се отнася до тази година, нискотемпературните панели от поликристален оксид (LTPO) ще помогнат на iPhone 13 Pro и 13 Pro Max да станат по-енергоефективни и да получат постоянно включени дисплеи, подобно на този на Apple Watch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *