post

Blizzard няма да бъде домакин на конференцията BlizzConline, планирана за началото на 2022 година. Причината за това са скандалите, свързани със сексуален тормоз, които разтърсват компанията през последните месеци.

Още в края на май, когато отмени BlizzCon 2021, студиото заяви, че планира да организира глобално събитие в началото на 2022 година със срещи на живо и онлайн сесии. За съжаление обаче и то няма да се състои. Без да споменава директно секс скандалите, екипът на Blizzard посочва, че планира да си даде време, за да „преосмисли“ BlizzCon.

От компанията уверяват, че всички заинтересовани ще научат последните новини от разработчиците на игри, но в различен формат – чрез публикации в блогове или видеоклипове. В продължение на десетилетие конференцията е събирала на едно място представители на общността, но сега от Blizzard планират да преработят събитието.

Blizzard сменя името на герой от Overwatch заради скандалите

“Сега е подходящият момент да преосмислим BlizzCon, така че това да е забавно и безопасно събитие за всички, от безбройните служители, които организират събитието всяка година, до нетърпеливите фенове, които искат да се срещнат с любимите си разработчици” – посочват от Blizzard Entertainment.

Припомняме, че през последните месеци популярният разработчик на видеоигри се бори с обвинения за сексуалния тормоз. Заради тях президентът на студиото Дж. Алън Брак напусна поста си през август и срещу него беше заведено дело.

Шефът на Blizzard напуска поста заради дело за секс тормоз

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *