post

От понеделник OpenAI започна да предлага достъп до ChatGPT на потребители без регистриран акаунт. Това е част от мисията на компанията да направи инструменти като популярния чатбот широко достъпни, така че повече хора да могат да се убедят в предимствата на изкуствения интелект.

Промяната също дава на компанията повече данни за обучение (за тези, които не са забранили опцията) и може би подтиква повече потребители да създадат акаунти и да се абонират за достъп до по-актуалния GPT-4, вместо по-стария безплатен модел – GPT-3.5.

Всеки може да се откаже от използването на данните му за обучение на AI, дори и нерегистрираните в системата. За да го направите, кликнете върху малкия въпросителен знак вдясно от текстовото поле, след това изберете “Настройки” и изключете опцията “Подобряване на модела за всички”.

OpenAI съобщава, че повече от 100 милиона души от 185 страни използват ChatGPT седмично. Това са впечатляващи резултати за услуга на 18 месеца от компания, за която много хора дори и не бяха чували преди две години.

Скорошните промени дават възможност на онези, които все още се колебаят дали да създадат акаунт, да навлязат в света на най-популярния чатбот, увеличавайки още повече статистиките за неговото използване.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *