post

Единната платформа за електронна търговия за малък и среден бизнес CloudCart, със седалище в България, успешно получи допълнително финансиране от нов инвеститор – Elevator Ventures – дружеството за корпоративен рисков капитал на Райфайзен Банк Интернешънъл (РБИ). Elevator Ventures се присъединява към NV3 – настоящият инвеститор на компанията, който също допринесе финансово в този кръг. Приходите от новото финансиране ще бъдат използвани в посока растежа на CloudCart, включващо технологично развитие и разширяване в нови географски райони в Централна и Източна Европа (ЦИЕ).

Платформата предлага лесен за използване софтуер, с който създаването на електронни магазини се автоматизира, както и пълна екосистема от поддържащи услуги и инструменти, локализирани индивидуално за всеки пазар, за да покрият всички ежедневни оперативни нужди на малкия и среден бизнес. CloudCart дава стойност на онлайн търговците, като им помага да се съсредоточат върху това, което правят най-добре – да създават и продават своите продукти и услуги, докато компанията им предоставя инфраструктурата и услуги с добавена стойност, за да им помогне да разширят бизнеса си. Стартирайки дейността си на българския пазар, компанията постигна 3,5 милиона поръчки в електронните магазини, използващи платформата, над 34,5 милиона уникални клиенти и общо 140 милиона евро оборот, реализиран от търговците ѝ.

Визията на CloudCart е да промени начина, по който електронната търговия се осъществява ежедневно. Фокусът е върху създаването на надеждна инфраструктура за електронна търговия в бъдеще, което включва изграждане на защитен мащабируем софтуер, който въпреки това е достатъчно гъвкав, за да поддържа специфичните нужди на клиентите. CloudCart позволява това, като комбинира най-доброто от два модела – отворен код и SaaS, създавайки Open SaaS от следващо ниво. Вместо да се ограничава до готови софтуерни решения, компанията създаде по-отворена система, която позволява на различни доставчици на услуги от трети страни, като уеб студия, агенции, дизайнери и програмисти, да надграждат върху основната платформа за електронна търговия. Софтуерната компания следва тенденцията за по-голяма персонализация на услугите, която, според нея, ще стане още по-силно изразена в бъдеще. В тази връзка, CloudCart прави възможно персонализирането на целия електронен магазин според потребителското поведение на купувачите.

„Това, с което CloudCart ни направи впечатление, бе разбирането им за уникалните нужди и проблемите на търговците от малкия и среден бизнес, което ни запали да ги решим. Впечатлени сме от продължаващата инерция в растежа на електронната търговия в Централна и Източна Европа и вярваме, че Николай Илиев (главният изпълнителен директор на CloudCart) и неговият екип са в идеалната позиция да я уловят”, споделя Максимилиан Шаусбергер – управляващ директор на Elevator Venture.

„Изключително сме горди, че именно Elevator Ventures – дружеството за корпоративен рисков капитал на РБИ, подкрепя CloudCart. Вярвам, че заедно можем да изведем европейската електронна търговия до следващото еволюционно ниво. Технологичните интеграции и партньорствата на CloudCart, в комбинация със стратегически пазарни играчи като Elevator Ventures ни предоставят реалната възможност да постигнем точно това. Винаги сме били технологично и експертно подготвени да помогнем на бизнеса за нуждите му в електронната търговия, но с промените, настъпващи всеки ден в този сектор, това създава много повече възможности за трансграничен растеж за всички нас”, споделя съоснователят и изпълнителен директор на CloudCart – Николай Илиев.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *