post

По случай днешната 185-та годишнина от рождението на Апостола бе представена видео играта “Пробуждането на лъва”. Тя е създадена от програмиста Йордан Гергов и е достъпна безплатно за Android и PC.

Действието обхваща периода на Българското Възраждане, погледнато през очите на Апостола. А играчът трябва да премине през множество избори, които влияят на развитието на историческите случки и края на историята.

Преминавайки през нивата, той има възможност да посети различни локации и да комуникира с различни исторически личности. На базата на неговото представяне, играта има четири възможни изхода.

Първите глави например проследяват детството и младежките години на Васил Иванов Кунчев. С решенията си играчът определя дали от „срамежливото като сърна” момче ще порасне Апостолът на Свободата.

Главната цел на играта е да представи историческата истина. За целта създателите ѝ използват голям набор от исторически книги, сред които „Буквар с различни поучения”, Взаимоучителните таблици на Неофит Рилски, „Христоития или благонравие” на Райно Попович и др.

Вижте повече в прикачето видео:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *