post

За първи път в историята на френския производител на мобилни и кросплатформени игри българин и украинец заемат толкова стратегически позиции

Лидерът в гейм индустрията Gameloft обяви най-актуалните промени в ръководния си екип. Димо Димов (България) и Игор Антонов (Украйна) вече са Вицепрезиденти Live Games* във френския гигант. Това е най-високата позиция в компанията, достигана от българин и още веднъж доказва ролята на България на международната карта на гейминг индустрията.

На новата си позиция Димо Димов ще продължи да работи в тясно сътрудничество с мениджърите на игри като Asphalt 9, March of Empires, War Planet Online, Dungeon Hunter 5, Gangstar Vegas и др. и ще отговаря за монетизационните екипи в София, Барселона, Лвов, Букурещ и Бризбейн.

Признанието идва след усилията на Димо в ролята му на Глобален директор Live Games да подобри начина, по който компанията развива игрите си. Работейки заедно с гейм екипите в студиата, допринесе за ефективността на портфолио, за споделянето на добри практики и за колаборацията между екипите. Пътят на Димо в Gameloft започва още през 2007 и доказва, че интересът към игрите, усърдното учене и аналитичното мислене могат да доведат до успешна международна кариера.

„Приемам новото предизвикателство като признание не само за мен, а и за работата на отдадените хора, с които сме рамо до рамо през последните години!“, сподели Димо Димов.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *