post

През последните месеци слуховете за бъдещите AR/VR очила на Apple се увеличиха лавинообразно. Повечето от тях споменават възможни функции и дати на стартиране, но най-новите не изглеждат толкова вълнуващо.

Според анализатори на Trendforce, новият продукт на Apple може да пристигне с изискване за месечен абонамент за софтуер. Всъщност това не изглежда толкова лошо, но трябва да припомним, че слуховете предвиждат цена за очилата, която варира между 1000 и 3000 долара.

Trendforce твърди също така и, че търговският пазар за AR и VR очила е доминиран от HolOlens 2 и очаква силни доставки на устройства Oculus и Microsoft, което “вероятно ще принуди Apple да пусне подходящи продукти, за да се присъедини към конкуренцията тази година”.

Въпреки това, имайки предвид изискванията за хардуерна производителност и брутните маржове на печалба, Apple вероятно ще се насочи към търговския пазар и ще приеме същата ценова стратегия като HoloLens – хардуерна цена в хиляди долари и месечно базирано на абонамент софтуерно решение. Като цяло Trendforce вярва, че пускането на нови продукти тази година от Apple, Meta и Sony може да се забави и няма да предизвика значителен моментен растеж на цялостния пазар на AR/VR.

С други думи новите AR/VR очила на Apple може да изисква месечен абонамет за софтуер, за да работят с пълния си потенциал. Разбира се конкуренцията вече предлага някои абонаменти, но те обикновено идвот от приложения от трети страни. Ще видим как Apple ще се справи със ситуацията, тъй като компанията обикновено се фокусира върху собствените си потребители.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *