post

Apple вече представи своята нова гама смартфони iPhone 13, както и новите Apple Watch Series 7 и iPad, но днес технологичният гигант вече се подготвя за своето октомврийско хардуерно събитие, което ще се предава на живо от Apple Park от 20 часа българско време.

Очаква се събитието под надслов Unleashed да е посветено основно на Mac и да видим новите MacBook Pro с чип M1X, Mac mini и още AirPods 3. Всъщност безжичните слушалки AirPods 3 трябваше да дебютират миналия месец, заедно с iPhone 13, но така и не ги видяхме на сцената.

Слуховете предполагат, че те ще имат много сходен с AirPods Pro дизайн, приемайки по-късия ствол и сменяемите силиконови накрайници, но тъй като са от по-нисък клас, няма да предлагат някои от функциите на Pro модела – активно шумоподтискане и транспарантен режим.

Както казахме обаче, събитието ще е посветено основно на Mac. Очаква се компанията да обяви нов 27 инчов iMac, както и Mac mini с актуализиран процесор, но сходни с предните модели характеристики. Освен това според слуховете компанията работи и върху по-достъпна версия на своя Pro Display XDR, който представи през 2019 година.

Най-много промени са предвидени за новите MacBook Pro, които ще се предлагат в два размера – 14 и 16 инча и ще се разделят със своя TouchBar. За сметка на това ще се завърне MagSafe с по-бързо зареждане, а машините ще получат повече портове, слот за SD карти и miniLED дисплеи с по-висока резолюция.

Дали всички тези слухове и спекулации ще се окажат истина и какви други изненади ни е приготвила Apple, ще разберем след броени часове. Събитието можете да гледате на живо на сайта на компанията и в канала й в YouTube от 20 часа българско време.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *