post

Esri Inc. е технологичният партньор на портала heat.gov, с който американски държавни агенции се опитват да предотвратяват заболяванията и смъртните случаи, причинени от прекомерна жега

 

Около 700 американци всяка година стават жертва на високите температури, което прави жегата най-смъртоносната форма на екстремно време. За да не расте, успоредно с увеличаването на топлината, и броят на заболелите или починалите заради нея, Белият дом разчита на географските информационни системи и софтуерните решения на лидера в областта на тези технологии – Esri Inc.

За втора поредна година администрацията на президента Байдън пуска сайт, с който  да помогне на жителите в най-горещите точки на Америка, а и в цялата страна, да се подготвят за безопасно преживяване в свръх топлите дни. Сайтът Heat.gov е създаден, за да „предоставя на обществеността и институциите, вземащи решения ясна, навременна и научно обоснована информация, за да разберат и намалят рисковете за здравето от екстремните горещини“, се казва в официалното съобщение за медиите. Heat.gov е насочен към широк кръг лица, вземащи решения, от управляващите големи компании и представителите на местни власти до отделните хора, като майката, която се опитва да реши дали е безопасно за децата да играят навън или ръководителя на строителен екип, който трябва да прецени дали е добре работниците да са на терен…

Heat.gov показва на видно място брояч на това колко хора в САЩ живеят под предупреждение за горещина всеки ден (повече от 39 милиона към момента на стартиране на сайта). Той служи и като хранилище за съществуващи данни и полезна информация от различни агенции, но също така разполага и с нови ресурси и инструменти с актуализиращи се данни, на базата на които да се правят прогнози и да се планира.

Heat.gov разчита на глобалния лидер в географските информационни системи Esri за основната технология на този животоспасяващ портал.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *