post

Белгия забрани популярните loot crate бонуси във видеоигрите, съобщава Engadget. Това са виртуални кутии, които играчите получават при успешно изпълнение на мисии или достигането на определени резултати в игрите.

Тези бонуси често дават допълнителни виртуални аксесоари и умения за героите. Освен като награда, играчите могат да получат подобен loot crate и като просто си го купят. Всичко това обаче никак не се харесва на белгийските власти.

Според тях тези бонуси нарушават местните закони за хазарта. Решението е следствие на проверка, която посочва игрите FIFA 18, Overwatch и Counter-Strike: Global Offensive като основни нарушители. Създателите на тези игри трябва да премахнат функцията за loot crate бонуси или рискуват присъди до 5 години затвор и глоби до 800 000 евро. А ако се докаже, че и деца са използвали тези бонуси, наказанията могат да се удвоят.

Star Wars Battlefront II също е била проверявана. Нейният автор EA обаче е решил да махне loot crate бонусите в хода на проверката и затова не е посочен като нарушител.

Властите в Белгия все още не са посочили срок, в който тази функция трябва да бъде премахната. Вместо това те казват, че искат диалог със създателите на игрите и хазартния регулатор.

Миналата седмица и властите в Холандия излязоха с подобно решение, казвайки, че тези бонуси в някои игри на практика са хазарт и трябва да се махнат до средата на юни т.г. Сходни проверки в Нова Зеландия и Великобритания решиха обратното – Loot crate бонусите не са хазарт.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *