post

Безжичните Wi-Fi мрежи се превръщат във все по-предпочитано решение за домове и офиси, в които функционират голям брой устройства – персонални и настолни компютри, таблети, смартфони и др. Wi-Fi рутерите могат да осигурят бърза интернет връзка, инсталират се лесно и бързо и обикновено са на достъпна цена. Не на последно място – те решават проблемите с голямото количество кабели, съпътстващи повечето малки офиси, в които работят много хора.

 

Един от най-достъпните безжични рутери на пазара е Tenda F9. Моделът има много добри показатели на достъпна цена и няколко други важни предимства. В тази статия ще ви представим основните функции и предимства на рутера.

 

Какво има в кутията?

 

Освен рутера Tenda F9, производителят е поставил в комплекта захранващ адаптер, кабел и ръководство за потребителя.

 

Външен вид

 

Първото, което ни направи впечатление, когато извадихме Tenda F9 от кутията, е неговият елегантен бял корпус, както и това, че е изключително лек.

 

Свързаност

 

Устройството притежава четири външни Wi-Fi антени, както и WAN порт, четири LAN порта, бутони WiFi и WPS/RST, и гнездо за захранване, разположени на задния панел.

 

На предния панел се намират няколко светлинни индикатора – за системни параметри (SYS), Wi-Fi връзка, активните LAN портове, WAN връзка и WPS. Размерите на Tenda F9 са изключително компактни – 171,3 х 171,3 х 36,4 мм., което го прави удобен за поставяне почти навсякъде в офисна среда или в дома.

 

Лесна инсталация

 

Едно от най-големите предимства на Tenda F9 е интуитивната му и лесна инсталация. Следвайки инструкциите на производителя, всеки може без проблем да свърже към него всичките си устройства и без специализирана помощ да създаде своя собствена мрежа от различни приложения. Управлението на рутера е изключително лесно, благодарение на удобния уеб интерфейс, както и на мобилното приложение, достъпно за сваляне от сайта на Tenda. 

 

Честотен диапазон и Wi-Fi стандарти

 

Tenda F9 е способен да осигури високоскоростен безжичен трансфер, който е напълно достатъчен, за да задоволи нуждите на едно домакинство или малка фирма.

 

Устройството поддържа Wi-Fi по стандарта 802.11n със скорост 600 мегабита в секунда и може да се управлява чрез смартфон, което осигурява допълнително удобство за потребителите. Рутерът работи без проблем в честотния диапазон 2,4GHz и поддържа и някои от по-старите Wi-Fi стандарти като 802.11b (11 Mbps) и 802.11g (54 Mbps).

 

Допълнителни екстри

 

Tenda F9 разполага с вградена Beamforming+ технология, която осигурява по-стабилни и ефективни комуникации. В допълнение, към рутера могат да се свържат до 25 допълнителни устройства – компютри, таблети, смартфони и др.

 

Четирите външни антени на устройството с по 6dBi осигуряват допълнително разширение на покритието във всички помещения на дома и офиса.

 

Достъпна цена

 

Ако търсите бюджетен вариант, за да подсигурите безжичната мрежа у дома или в офиса, но същевременно не разполагате със сериозни средства за тази цел, Tenda F9 е много подходящо решение за вас. Устройството със сигурност няма да утежни дори най-свития бюджет, а същевременно ще осигури бърза свързаност на всички устройства, които притежавате.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *