post

 

Nokia 4.2 – най-новият смартфон на финландския технологичен гигант, вече е наличен в търговската мрежа на А1. Моделът може да бъде закупен за 5,50 лева на месец или за 89,99 лв. в брой с план A1 One Unlimited 5XL.

 

Следвайки традициите и модерното виждане на компанията, Nokia 4.2 съчетава в своя дизайн изваяно стъкло на предния и задния панел, рамка от олекотен метал от вътрешната и поликарбонатна рамка от външната страна. По този начин се постига изчистен и елегантен дизайн с дебелина на профила от 8.4 мм, правейки го удобен за държане и управление с една ръка. Моделът се предлага в два цвята – черно и перлено розово.

 

На задния панел на смартфона се намира сензорът за пръстови отпечатъци. Той е разположен под двойната камера и светкавицата на Nokia 4.2. Основната камера на устройството е с 13 MP и отвор на блендата от f/2.2/. Втората камера служи като сензор за дълбочина от 2 MP и ще бъде оценен от любителите на смартфон фотографията при ползването на „боке” ефекта или някой от останалите режими на снимане. В горната част на 5,71-инчовия дисплей се намира пространството за селфи камерата от типа „капка”, като в нея разположен сензор с 8 MP с отвор на блендата от f/2.0

 

Смартфонът се отличава с два странични бутона със специални функции. От лявата страна на устройството се намира бутон, който служи за включване на приложението Google Assistant, с което Nokia 4.2 става първият смартфон в света, който има бутон изцяло посветен на виртуалния асистент. Чрез едно натискане, дори ако смартфонът е заключен, приложението се активира, като предоставя функции като навигация, слушане на музика, телефонни разговори, отговори на въпроси и други. Другият иновативен бутон се намира от дясната страна на Nokia 4.2, като освен за заключване, той служи и като индикатор за известяване при получено съобщение или пропуснато обаждане.

 

Nokia 4.2 комбинира осемядрен процесор от Qualcomm – Snapdragon 439, изграден с 12-нанометрова архитектура, графичен процесор Adreno 505 и 3GB оперативна памет, което в съчетание с изчистения Android 9 Pie, прави смартфона интуитивен, бърз и лесен за използване. Вградената памет е 3/32GB, но има и слот за допълнителна памет до 400MB, както и трети слот за втора SIM карта. В допълнение към хардуера е батерия с капацитет от 3000 mAh, която осигурява достатъчно заряд за сърфиране в интернет, използване на социални мрежи и камерите на устройството през целия ден с едно зареждане.

One thought on “А1 стартира продажбите на новия Nokia 4.2  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *