post

Американските данъчни служби започват да изпращат писма към гражданите на страната, които притежават криптовалути. Те са призовани да прегледат активите си и да заплатят всички дължими данъци, включително със задна дата или да подадат коригиращи декларации, съобщава CoinDesk.

Данъчната агенция нарича мярката “образователни писма”, като те са изпратени на над 10 000 души. Тези хора са открити чрез проверки.

Въпреки че писмата са “образователни”, агенцията препоръчва на тези, които ги получат, да приемат нещата сериозно и да проверят криптоактивите си и да направят нужните корекции. Институцията казва, че вече разширява методите си за анализ и мониторинг на криптовалутите, като това включва и използване на все повече методи за анализи на данни. Все пак агенцията казва, че иска да помогне на данъкоплатците да разберат по-добре своите задължения и да ги изпълня.

Това е първата по-сериозна стъпка на американските данъчни към криптовалутите от 2014 г. насам. За промени се говори още от май месец т.г., като изглежда, че сега те започват да се реализират, точно на фона на увеличеното говорене за криптовалутите в САЩ и тяхното бъдеще.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *