post

Най-голямата компания в онлайн търговията Аmazon.com Inc. е получил 238 предложения от градове и региони, които искат да приютят втората централа на компанията, предаде Асошиейтед прес.

Амазон започна да търси място за нов централен офис през септември, обещавайки да създаде 50 000 нови работни места и да похарчи 5 милиарда долара (при строителството на обекта – бел. ред.).

Срокът за кандидатстване изтече в края на миналата седмица. Компанията даде да се разбере, че обещаните данъчни облекчения и субсидии ще бъдат голям определящ фактор при взимането на решение. То се очаква по някое време догодина.

 

Градовете водят агресивни битки помежду си да успеят да привлекат инвестицията на Amazon, тъй като за периода 2006-2010 година компанията е изчислила, че е подпомогнала икономиката на Сиатъл, където се намира първият офис, с 38 милиарда долара.

Кметът на Канзас сити написа 5-звездни отзиви за над 1000 стоки на уейбсайта на Amazon, от аризонския град Тъксън изпратиха огромен кактус на изпълнителни директор на компанията Джеф Безо, а от Ню Йорк сити осветиха емблематични забележителности като Empire State Building в оранжевия нюанс на компанията.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *