post

Една от най-лошо пазените тайни в стрийминг индустрията е, че Google се готви да пусне нова мултимедийна платформа, наречена YouTube Remix. Вече чухме от различни източници, че услугата ще стартира по-късно тази година, но сега изглежда, че това е заплаха за Google Play Music.

Според източници на Droid-Life, услугата Play Music ще бъде прекратена по-късно тази година, като съществуващите потребители ще бъдат „принудително изключени“ и пренасочвани към Remix до края на 2018 година. Не става ясно как ще се отрази всичко това на тези с платен абонамент и дали плейлистите и музикалните библиотеки в облачното пространство ще бъдат прехвърлени към новата платформа, въпреки че друг доклад на 9to5Google предполага, че гигантът планира да мигрира цялата си услуга към YouTube Remix.

Предназначената да се конкурира със Spotiy на пазара на музикален стрийминг YouTube Remix, ще комбинира YouTube Red и Play Music, за да създаде музикална услуга по заявки, която ще включва и клипове. Въпреки първоначалните притеснения на големите музикални компании в края на миналата година, Sony Music Entertainment и Universal Music Group се присъединиха към Warner Music Group при подписването на сделката за предстоящата платформа, след като Google успокои притесненията им във връзка с авторските права в YouTube. В опит да успокои и разтревожените абонати на Play Music, говорител на Google обяви, че компанията ще ги извести много преди промените да бъдат направени и като цяло за тях нищо няма да се промени.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *